Almát meghámozva vagy anélkül egézségesebb fogyaaztani?
a héjával együtt :)
sok vitamintól szabadítod meg az almát,ha meghámozod. butaság :)
Ez igaz, de csak abban az esetben, ha biztos lehetsz benne, hogy nincs rajta vegyszer, tartósítószer. Ha nem a kertetekben termett, sajnos ebben nem lehetsz biztos. Ha vegyszeres, akkor a vitaminok ellenére is sajnos inkább rosszat teszel magadnak a héjával.
Van, akinek pedig fáj a gyomra az alma héjától. Pl. nekem is, mert savat csinál. Én aközül választhatok, hogy megeszem héj nélkül, vagy egyáltalán nem eszem. Nekem a héj nélküli verzió a jobb a kettő közül.
Mérlegelni kell.
A saját termésű almámat héjastól eszem. az valóban nem igaz, hogy héjában a vitamin, ez csak régi szólás...
viszont a pektintartalma jelentős, így érdemes héjastól fogyasztani.
a lakkfényesen árult almákat, aki megveszi, inkább hámozza meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!