Akinek van háziállata, az tényleg egézségesebb?
Ez attól függ. Hiába van valakinek állata, ha csak bedobja neki a kaját és annyi, ez nem számít. Ha viszont valaki szereti az állatát az egészen más. Én ha rossz kedvem van, kimegyek a kertbe sétálni, egyből megjelenik a macskám és pontosan tudja mire van éppen szükségem. Ha mérgesen megyek ki, csak csendben kísér mellettem, ha szomorúan, akkor murrantva köszön és dörgölőzni kezd. A vég emindig az, hogy játszok vele. Szóval kevesebb ideig vagyok mérges vagy szomorú, mint az, akinek nincs állata és sokáig emészti magát.
Testileg pedig azért lehet egészségesebb, mert én 1-sokkal többet vagyok friss levegőn, hogy a macskámmal játszak, 2-a kutyámat le kell mozgatni-ez sok játékot, nevetést és mozgást jelent. A napi séta, kirándulás, biciklizés amit mind a kutyám miatt szoktam, bizonyítottan fitten tartja a testet, aki sportol, annak jobb az ellenállóképessége.
A H1N1 idején is mondták, h sportolással és stresszmentes élettel is megelőzhető a betegség elkapása, de ez a rendes influenzára is igaz. És akinek kutyája van, az mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!