Ajánlanátok nekem heti menüt? - Mi alapján állítunk össze egy étrendet?
Az a baj, hogy nem szeretem az újramelegített ételeket, és ezért az ki van zárva, hogy egyik nap megfőzöm az ételt, elrakom a hűtőbe, majd másnap megeszem, de az ételhordás is így járt. Olyan ételeket, recepteket tudnátok mondani, amit viszonylag gyorsan el lehet készíteni? Mondjuk maximum fél-1 óra.
Egyáltalán hogyan szokás egy étrendet összeállítani? Fontos, hogy melyik nap mit? Nagymamámnál mindig volt olyan, hogy egyik húsos nap volt, aztán csak tésztaféléket lehetett enni...
Az étrend összeállításánál sokban függ mit csinálsz mennyire vagy aktív, sportolsz e, hány kiló vagy, korod stb. Ezért nem pontos a kérdésed.
Ellenben sok nagyon egyszerű étel van, ami megvan akár 30 perc alatt. Sok szakácskönyvet írtak a témában, nézz szét a könyvesboltokban!
A lényeg az, hogy hetente egyszer, kétszer legyen főzelék, tésztaféle, rizs, szóval, hogy minden fontos tápanyaghoz hozzá jusson a szervezet. Mi például imádjuk a főzelékeket, ezért nincs olyan nagy gondom a változatos étrendre.
Nehéz azért ilyen gyorsan minden félét megfőzni, mert egy jó leveshez is több idő kell, de azért írok példát.
hétfő: karfiol leves,rizses hús csirke mellel
kedd: tojásos leves, zöldborsófőzelék, sült csirkével
szerda:gombaleves, rakott krumpli
csütörtök:gulyás leves, sajtos makaróni
péntek: lebbencs leves, chilis bab
szombat:lencse leves, tokány tésztával
vasárnap: tyúkhúsleves, rántott sertésszelet sültkrumplival
egyébként én ha nagyon gyorsan el akarok készíteni valamit,akkor milánói makarónit készítek.esetleg egy krumlis tarhonyát
Nálunk így megy:
rajzolunk egy 3 hetes táblázatot.(képekkel)
Aztán keresztbe kitöltjük, így mindig változatos.
Mindenki írhat bele. Ügyelve, hogy váltogassuk az alapanyagokat, és legyen sok megfizethető étel, s lehet egy-két drágább is akkor. Figyelembe vesszük az évszakot is, hogy minek van szezonja, böjt van-e vagy pünkösdi növekedés.
Szóval, keresztbe: hétfők: tészta, levesek
keddek: főzelék, feltéttel
Szerdák:gyorskaja(én készíite, gyros, hot dog, hamburgaer pizza sült hal chilis bab, grillcsirke)
Csütörtökök: pörkölt, ragu, rizseshús, paprikáskrumpli és társai
Péntekek: gomba, hal
Szombat: meglepetés(általában nem érünk rá, és valami mirelit, vagy amit gyorsan dobunk)
Vasárnap: leves, hús, köret, desszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!