Megszáradt kaláccsal mit lehet kezdeni?
szétdarabolni és vanilia sodót rá és kész
esetleg még magozott meggyet,mazsolát bele,tejszinhabot a tetejére
Ledarálni prézlinek, nagyon finom lesz túró- vagy szilvásgombóchoz, derelyéhez, nudlihoz, sokkal jobb, mint a bolti prézli.
Finom mákos gubár is lehet belőle csinálni, vagy máglyarakást.
Hasonló, mint amit feljebb írtak:
Szeleteld fel vékonyan, egy edényben melegíts tejet, vaníliás- és sima cukrot, keverj bele egy tojást (esetleg mandulaaromát). Ebbe áztasd meg kicsit a kalácsszeleteket, és egy kivajazott-kimorzsázott hőálló edénybe rakd bele rétegesen, a rétegek közé tegyél lekvárt, vagy kakaóport, mazsolát, aszaltszilvát, meggyet, amit szeretsz. A felső réteg kalács legyen, és a maradék tejet öntsd rá, majd süsd meg.
Ha csak egy kalács járt így, akkor süsd meg így kisebb őzgerinc formában. :)
Nagyon finomak, amit az előttem levők írtak.
Ha kevesebb munkával akarod megmenteni, szeld fel, és készítsd el, mint a bundás-kenyeret. Ettől még visszapuhul, és így is ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!