Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan margarin (kocka),...

Van olyan margarin (kocka), amiben a telített zsírok aránya nem 40-50%, hanem 15-20 %?

Figyelt kérdés
Olyat keresek, amiben a 70 gr zsírból nem 30-35 gr telített zsír van, hanem kevesebb, olyan 15-20 gr.
2011. okt. 2. 13:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%

az almáspitét régóta fele vaj, fele zsírral készítem.10-10 deka 30 deka liszthez. nagyon finom omlós.

kevert tésztékba pl maffin, bögrések, kb 40 deka liszthez 1 deci olajat teszek.nem tocsog, pont elég.

salátákra, (ha van ) kevés olivaolajat teszek, ha nincs , akkor Floriolt.

2011. okt. 2. 17:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a kevertekbe mertem eddig rakni, ami ugye eleve folyós állapotú. gyúrtakba, amit én formázok utána, nem próbáltam még.
2011. okt. 2. 17:47
 13/21 A kérdező kommentje:

O.K.! A zsír tudtommal telített zsírsav.

Olajjal már én is próbáltam, de megvallom, az állaga a tésztáknak és a kezelhetősége nem olyan, mint a vaj/margarinnal készültnek.

Olyan sütőmargarint keresek, amiben kevesebb a telített zsír, nem megoldásokat, hogy milyen ételhez milyen zsírt/vajat/olajak kell használni..

A kérdés az, hogy valaki találkozott-e már ilyennel, és ha igen, mi a neve, és hol lehet kapni?

2011. okt. 2. 18:18
 14/21 A kérdező kommentje:
(Elnézést a hangnemért)
2011. okt. 2. 18:19
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

hááát, kérhetsz is...

ha nem is szó szerint a kérdésedre, de mindenki jó szándékkal válaszolt.

2011. okt. 2. 18:56
 16/21 A kérdező kommentje:

Tudom ,azért is kértem elnézést a hangnemért.

Csak még nem lettem kisegítve, és mielőtt ezt süthetem ezzel azt meg amazzal-témákba belebonyolódnánk azért emeltem ki még egyszer, hogy hátha tud valaki valami ilyen margarint...

Nem akartam előítéletesnek tűnni, csak volt már rá példa, hogy teljesen elkanyarodtunk a kérdésre adott válszadástól.

Csak ezt szerettem volna elkerülni.

2011. okt. 2. 19:17
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

tehát ilyen margarin nincs.

Anövényi olajok keményítéséhez nikkel,platinát és palladiumot lehet használni katalizátornak.

Az a probléma,hogy a platina és a palladium drága,a nikkel pedig mérgező. Tehát nem lehet a margarint úgy előállítani,hogy csak növényi olajból álljon. a legjobb margarinokban is csak 20-25% növényi olaj van a többi más zsíradék.

2011. okt. 2. 19:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm szépen, akkor nem nézek meg minden vajat és margarint az elképzelhető összes helyen, hanem akkor gazdálkodok úgy és használom azt, amit eddig.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. okt. 2. 19:37
 19/21 anonim ***** válasza:

Bocsi, én is elkanyarodtam, csak ezt írtad:

A kérdező kommentje:

Akkor aki süt az mivel süt? 600 Ft/125grammos Flórával?

Bio margarinnal? Vagy mivel??

2011. okt. 2. 19:57
 20/21 A kérdező kommentje:

Igen, de ott van alatta is, hogy aki egészségesen étkezik, az milyen vajat használ, nem azt kérdeztem, 'milyen zsiradékkal sütitek a sütiket?', szerintem eléggé körülírtam, pont azért, hogy tévedés ne essék.

De lehet, hogy nem...

2011. okt. 2. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!