Van olyan margarin (kocka), amiben a telített zsírok aránya nem 40-50%, hanem 15-20 %?
az almáspitét régóta fele vaj, fele zsírral készítem.10-10 deka 30 deka liszthez. nagyon finom omlós.
kevert tésztékba pl maffin, bögrések, kb 40 deka liszthez 1 deci olajat teszek.nem tocsog, pont elég.
salátákra, (ha van ) kevés olivaolajat teszek, ha nincs , akkor Floriolt.
O.K.! A zsír tudtommal telített zsírsav.
Olajjal már én is próbáltam, de megvallom, az állaga a tésztáknak és a kezelhetősége nem olyan, mint a vaj/margarinnal készültnek.
Olyan sütőmargarint keresek, amiben kevesebb a telített zsír, nem megoldásokat, hogy milyen ételhez milyen zsírt/vajat/olajak kell használni..
A kérdés az, hogy valaki találkozott-e már ilyennel, és ha igen, mi a neve, és hol lehet kapni?
hááát, kérhetsz is...
ha nem is szó szerint a kérdésedre, de mindenki jó szándékkal válaszolt.
Tudom ,azért is kértem elnézést a hangnemért.
Csak még nem lettem kisegítve, és mielőtt ezt süthetem ezzel azt meg amazzal-témákba belebonyolódnánk azért emeltem ki még egyszer, hogy hátha tud valaki valami ilyen margarint...
Nem akartam előítéletesnek tűnni, csak volt már rá példa, hogy teljesen elkanyarodtunk a kérdésre adott válszadástól.
Csak ezt szerettem volna elkerülni.
tehát ilyen margarin nincs.
Anövényi olajok keményítéséhez nikkel,platinát és palladiumot lehet használni katalizátornak.
Az a probléma,hogy a platina és a palladium drága,a nikkel pedig mérgező. Tehát nem lehet a margarint úgy előállítani,hogy csak növényi olajból álljon. a legjobb margarinokban is csak 20-25% növényi olaj van a többi más zsíradék.
Értem. Köszönöm szépen, akkor nem nézek meg minden vajat és margarint az elképzelhető összes helyen, hanem akkor gazdálkodok úgy és használom azt, amit eddig.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Bocsi, én is elkanyarodtam, csak ezt írtad:
A kérdező kommentje:
Akkor aki süt az mivel süt? 600 Ft/125grammos Flórával?
Bio margarinnal? Vagy mivel??
Igen, de ott van alatta is, hogy aki egészségesen étkezik, az milyen vajat használ, nem azt kérdeztem, 'milyen zsiradékkal sütitek a sütiket?', szerintem eléggé körülírtam, pont azért, hogy tévedés ne essék.
De lehet, hogy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!