Ha a szülő házi tejet szeretne bevinni az óvodába a gyermekének, mert a bolti tejtől megy a hasa mi hivatalos útja?
előző, ezzel az állítással az a baj, hogy a két nyílás közt van egy szép hosszú tápcsatorna, amin van egy áthaladási idő ;) - ha csikarni kezd a hasa a tejterméktől, akkor még min 5-10 perce van kiérni a vécére - ezért kérdeztem, hogy miért kakál be a gyerek végül is? valamit csak megállapított az orvos ;)
nem mellesleg a bolti és házi tej közötti különbség a pasztörizálás és a zsírtartalom, bár manapság ha csak nem a kérdező feji a tehenet, akkor a házi tej is pasztörizálva van - UHT tej is csak a forralás hőmérsékletében különbözik....ha a gyereknek a zsírtartalom okoz gondot (tejcukor és tejfehérje ugye nem lehet, hiszen a gyerek fogyaszt házi tejet), akkor ez azt jelentené, hogy minden étkezésének magas zsírtartalmúnak kellene lennie, hogy hasmenés nélkül megússza, ez meg elég valószínűtlen....
Mennyit tud itt okoskodni mindenki. Szerintem az anyja ismeri legjobban a gyerekét, mindenki más megtarthatja a kioktatásait.
Szerintem kérdezd meg az óvónőt, hogy vihetnél -e be gyereknek saját felelősségre. Ő biztos meg tudja mondani.
Amúgy szerintem is jó ötlet, hogy esetleg szólj, hogy érzékeny a tejre a gyerek, adjanak neki teát olyankor vagy valami mást.
Azért ennyire tudnak majd alkalmazkodni, nálunk az iskolában is teát kapott a tej érzékeny osztálytársam, amikor tejtermék lett volna. Szóltak a szülők előre és el volt intézve.
mindenkinek hálásan köszönöm a hozzászólását.Azóta már körbekérdeztem egy jó pár ismerősömet és volt köztük olyan akinek a gyermeke nem bírja a bolti tejet,mert évek óta háztól viszik a tejet ,vajat ,túrót úgy mint én.Ők is ugyanezt tapasztalják.A főzelékkel itthon nincs gond mert házi tejfölt használok .De az oviban hígabb a széklete főzelék után.Egyébként a margarintól is kipirosodik a szája körül ahol a margarinnal érintkezik.Viszont mióta három éve ,házi dolgokat veszünk ,ritkábban beteg a kisfiam.
adatvédelem?Azért köszönöm,hogy aggódsz és igazad is van de hidd sokáig nem adtam meg semmiféle adatot magamról sehol és annyi de annyi spam-om érkezett,hogy nem győztem törölni őket .mióta kiírom,senkit nem érdekel :-))
valószínű hogy megkérem őket hogy vizet adjanak neki,mert ez így nem lesz jó!
mindenkinek köszönöm még egyszer!nagyon szép napot nektek!
"Még annyit szeretnék hozzászólni,hogy szerintem a gyereked tejcukorérzékeny."
És szerinted a házitejben mi van tejcukor helyett?
Szép jó napot!Igen! a tegnap voltunk a gyermekorvosnál és laktóz tablettát írt fel.
mindenkinek mégegyszer köszönöm a válaszát hasznos volt mert így nagyon hamar "diagnózis" és értelmesen nyugodtan el tudtam mondani hogy mi a gond.Az ovis dolog is megoldódott,megbeszéltem a gyerkőccel,hogy neki nem szabad és elfogata.Még ő mondta ,hogy akkor teát iszik vagy vizet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!