Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha a szülő házi tejet szeretne...

Benczik Szilvia kérdése:

Ha a szülő házi tejet szeretne bevinni az óvodába a gyermekének, mert a bolti tejtől megy a hasa mi hivatalos útja?

Figyelt kérdés
A gyermekem érzékeny a bolti tejre ,tejtermékre azonnal hasmenése van és nem ér oda idejében.Ez az önbizalmát is megrendíti ,szégyelli és remeg a sírástól,arról nem is beszélve ,hogy már voltunk kórházban ,mert az előző óvónője kitalálta,hogy nem záródik a végbélnyillása és ezért kakál be.Most hogy kértem hagy vigyek be a gyereknek házi tejet ,megengedték ,de aztán az egyik óvónője azt mondta hogy nem vihetek be és hogy nem hisz nekem mert a ház tejet nem bírják a gyerekek és vigyek erről neki igazolás,mert a többi gyereknek is az kell és ő nem fog magyarázkodni minden esetben a gyerekeknek.Ha vegetáriánus lenne,vagy cukorbeteg mit tenne?Nem kötelessége azt adni neki amit beviszek és kérem hogy azt adjanak neki .Van erre valami jogszabály?ha van szívesen venném ha elküldené valaki a linket ahol megtalálom.
2011. okt. 2. 11:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Tényleg van különbség a bekakálás és a hasmenés között, de a kérdező ezt írta ==>tejtermékre azonnal hasmenése van és nem ér oda idejében! Tehát a tejtermék miatt "kakálja" össze magát szerencsétlen gyermek!
2011. okt. 2. 12:51
 12/22 anonim ***** válasza:
25%

előző, ezzel az állítással az a baj, hogy a két nyílás közt van egy szép hosszú tápcsatorna, amin van egy áthaladási idő ;) - ha csikarni kezd a hasa a tejterméktől, akkor még min 5-10 perce van kiérni a vécére - ezért kérdeztem, hogy miért kakál be a gyerek végül is? valamit csak megállapított az orvos ;)

nem mellesleg a bolti és házi tej közötti különbség a pasztörizálás és a zsírtartalom, bár manapság ha csak nem a kérdező feji a tehenet, akkor a házi tej is pasztörizálva van - UHT tej is csak a forralás hőmérsékletében különbözik....ha a gyereknek a zsírtartalom okoz gondot (tejcukor és tejfehérje ugye nem lehet, hiszen a gyerek fogyaszt házi tejet), akkor ez azt jelentené, hogy minden étkezésének magas zsírtartalmúnak kellene lennie, hogy hasmenés nélkül megússza, ez meg elég valószínűtlen....

2011. okt. 2. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Mennyit tud itt okoskodni mindenki. Szerintem az anyja ismeri legjobban a gyerekét, mindenki más megtarthatja a kioktatásait.

Szerintem kérdezd meg az óvónőt, hogy vihetnél -e be gyereknek saját felelősségre. Ő biztos meg tudja mondani.

Amúgy szerintem is jó ötlet, hogy esetleg szólj, hogy érzékeny a tejre a gyerek, adjanak neki teát olyankor vagy valami mást.

Azért ennyire tudnak majd alkalmazkodni, nálunk az iskolában is teát kapott a tej érzékeny osztálytársam, amikor tejtermék lett volna. Szóltak a szülők előre és el volt intézve.

2011. okt. 2. 15:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Vagy egszerűen kérd meg, hogy ha kakaó, tej, karamellás tej van az oviban, ne adjanak a gyereknek. helyette vizet, teát.
2011. okt. 2. 15:53
 15/22 anonim ***** válasza:
31%
utolsó előtti, te okoskodsz, nem vihet be semmit, mert ellenkezik az ántsz előírásaival, pont
2011. okt. 2. 15:56
 16/22 A kérdező kommentje:

mindenkinek hálásan köszönöm a hozzászólását.Azóta már körbekérdeztem egy jó pár ismerősömet és volt köztük olyan akinek a gyermeke nem bírja a bolti tejet,mert évek óta háztól viszik a tejet ,vajat ,túrót úgy mint én.Ők is ugyanezt tapasztalják.A főzelékkel itthon nincs gond mert házi tejfölt használok .De az oviban hígabb a széklete főzelék után.Egyébként a margarintól is kipirosodik a szája körül ahol a margarinnal érintkezik.Viszont mióta három éve ,házi dolgokat veszünk ,ritkábban beteg a kisfiam.

adatvédelem?Azért köszönöm,hogy aggódsz és igazad is van de hidd sokáig nem adtam meg semmiféle adatot magamról sehol és annyi de annyi spam-om érkezett,hogy nem győztem törölni őket .mióta kiírom,senkit nem érdekel :-))

valószínű hogy megkérem őket hogy vizet adjanak neki,mert ez így nem lesz jó!

mindenkinek köszönöm még egyszer!nagyon szép napot nektek!

2011. okt. 2. 22:12
 17/22 anonim ***** válasza:
Még annyit szeretnék hozzászólni,hogy szerintem a gyereked tejcukorérzékeny. Elmehetnétek egy terhelésre és akkor írhatnának neki Laktáz tablettát,ami mellett bármilyen tejterméket fogyaszthat.
2011. okt. 3. 11:49
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Még annyit szeretnék hozzászólni,hogy szerintem a gyereked tejcukorérzékeny."

És szerinted a házitejben mi van tejcukor helyett?

2011. okt. 3. 16:26
 19/22 A kérdező kommentje:

Szép jó napot!Igen! a tegnap voltunk a gyermekorvosnál és laktóz tablettát írt fel.

mindenkinek mégegyszer köszönöm a válaszát hasznos volt mert így nagyon hamar "diagnózis" és értelmesen nyugodtan el tudtam mondani hogy mi a gond.Az ovis dolog is megoldódott,megbeszéltem a gyerkőccel,hogy neki nem szabad és elfogata.Még ő mondta ,hogy akkor teát iszik vagy vizet

2011. okt. 4. 07:06
 20/22 anonim ***** válasza:
Deee ha nem bírja a laktózt, a házi tejterméktől is baja lenne, ahogy az utolsó írta. Kérdező, nem bántásból, de szerinted ez nem nyilvánvaló?
2011. okt. 4. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!