Mi a hivatalos neve ennek a süti/kajának?
Először is: eddig senki nem tudta meg megmondani hogy mi ez, mi a hivatalos neve, honnan származik. Ez a recept dédimamától származik aki 100%-osan tót volt. Borzasztó nehéz megcsinálni, mind fizikailag, mind technikailag.
Recept:
3 dl liszt (lehetőleg tótkomlósi)
3 dl víz
3 db tojás
só, cukor
Semmi más nem kell bele!!! Se élesztő se semmi.
Feltesszük a vizet forrni, közbe egy kis só, kicsivel több cukort teszünk bele, majd a forrásban lévő (fontos hogy lobogjon, mert ha nem akkor mehet a kukába) vízbe még a tűzőn bele borítjuk a lisztet. Ezután nagyon fontos hogy kicsit még a gázon maradjon (mert ha nem, akkor is mehet a kukába a tészta), majd levesszük. Egyesével beletörjük a tojásokat, és mind addig keverjük amíg olyan sűrű tészta nem lesz hogy a fakanál meg áll benne. Feltesszük az edényt amiben sütni fogjuk, és addig öntjük bele az olajat amíg 2-3 cm vastag nem lesz a réteg. majd lassú lángon kis kanállal szaggatva megsütjük.
És ha mindent jól csináltunk akkor valami ilyesmi lesz:
Pont tegnap volt a Nosaltyn. :D
Előző válaszadó te a Loukoumades-re gondolsz nem? Kinézetre valóban ahhoz áll közelebb, de a hozzávalókban nem stimmel a kérdező által leírtakkal:
Se zsír.
Csak víz, liszt, tojás!!!
A kérdező kommentje:
Se zsír.
Csak víz, liszt, tojás!!!
"Feltesszük az edényt amiben sütni fogjuk, és addig öntjük bele az olajat amíg 2-3 cm vastag nem lesz a réteg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!