Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a hivatalos neve ennek a...

Mi a hivatalos neve ennek a süti/kajának?

Figyelt kérdés

Először is: eddig senki nem tudta meg megmondani hogy mi ez, mi a hivatalos neve, honnan származik. Ez a recept dédimamától származik aki 100%-osan tót volt. Borzasztó nehéz megcsinálni, mind fizikailag, mind technikailag.


Recept:

3 dl liszt (lehetőleg tótkomlósi)

3 dl víz

3 db tojás

só, cukor


Semmi más nem kell bele!!! Se élesztő se semmi.


Feltesszük a vizet forrni, közbe egy kis só, kicsivel több cukort teszünk bele, majd a forrásban lévő (fontos hogy lobogjon, mert ha nem akkor mehet a kukába) vízbe még a tűzőn bele borítjuk a lisztet. Ezután nagyon fontos hogy kicsit még a gázon maradjon (mert ha nem, akkor is mehet a kukába a tészta), majd levesszük. Egyesével beletörjük a tojásokat, és mind addig keverjük amíg olyan sűrű tészta nem lesz hogy a fakanál meg áll benne. Feltesszük az edényt amiben sütni fogjuk, és addig öntjük bele az olajat amíg 2-3 cm vastag nem lesz a réteg. majd lassú lángon kis kanállal szaggatva megsütjük.


És ha mindent jól csináltunk akkor valami ilyesmi lesz:


[link]

[link]


2011. okt. 18. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Talán egérke? De nem biztos...
2011. okt. 18. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a klasszikus képviselőfánk tésztája. Ha nem sütőben sütik meg,akkor ördögpirula a neve. Nem mindig szaggatják,hanem van aki kézzel csinál kis kis golyócskákat az olajba.
2011. okt. 18. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
2011. okt. 18. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Pont tegnap volt a Nosaltyn. :D

[link]

2011. okt. 18. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
ezt nem Görögországba adják csokiszósszal ? és tiszta zsír
2011. okt. 18. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Előző válaszadó te a Loukoumades-re gondolsz nem? Kinézetre valóban ahhoz áll közelebb, de a hozzávalókban nem stimmel a kérdező által leírtakkal:

[link]

2011. okt. 18. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs benne tej, se szódabikarbónát vagy hasonló. Csak az amit felsoroltam.
2011. okt. 18. 19:50
 8/11 A kérdező kommentje:

Se zsír.


Csak víz, liszt, tojás!!!

2011. okt. 18. 19:52
 9/11 A kérdező kommentje:
Mi teás kanállal szoktuk szaggatni, mert nagyra megnő. Meg ha túl nagy akkor nem sül meg rendesen a belseje.
2011. okt. 18. 19:55
 10/11 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Se zsír.

Csak víz, liszt, tojás!!!


"Feltesszük az edényt amiben sütni fogjuk, és addig öntjük bele az olajat amíg 2-3 cm vastag nem lesz a réteg."

2011. okt. 18. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!