Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi borravalót adtok a...

Mennyi borravalót adtok a futárnak, ha ételt rendeltek?

Figyelt kérdés

Ma rendeltem kaját 1400 ftért, 1550 ftot fizettem, és a futár olyan bunkó lett, ahogy megszámolta a pénzt, egy szót se szólt, csak elment. Direkt hangosan utána köszöntem, de nem reagált arra sem. Akkor már biztos voltam benne, hogy kevesli a 10%os borravalót.

De mégis mi a fenét vár, mennyi borravalóhoz van szokva?

Ti mennyit szoktatok adni?

2011. szept. 29. 14:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Én is nagyon minimális borravalót adok. És eddig mégis mindig mosolyogva jött és távozott a futár. Havonta max 1x rendelünk, de olyankor az egész családnak, szóval viszonylag sokat. Legfeljebb a következő százasra kerekitem fel, de van, hogy még azt nem. Viszont általában van nálunk itthon hideg ital, ha meleg van, vagy meleg ital, ha hideg van. Ha szimpi a futár, megkinálom. Szinte mind elfogadja, és még örül is neki. De semmi extra pénz, vagy ilyesmi. Viszont minden rendelésnél megkérdezem, hogy mennyi idő múlva lesz kint az étel. Ott megmondják, és ha a megadott ideig, és még + 10 percig nem érnek ide vele, akkor megeresztek egy telefont, hogy köszönöm, de a rendelésem még nem ért ide, és már nem is aktuális. Eddig 2x késtek vele. :))
2011. dec. 15. 09:18
 22/28 anonim ***** válasza:
Ált. egészre kerekítek (pl. 1390-ről 1500-ra), de 300 Ft-nál többet akkor se nagyon szoktam adni. Van, hogy nem adok, mert pont annyi készpénzem van, amennyibe kerül az étel. Bunkóság vagy sem, de ha pizzára vagyok éhes, ez nem fog visszatartani.
2011. dec. 28. 00:27
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Üzenem a sok jattot nem adónak meg 10-20-50 forintos majmoknak hogy legközelebb a rendelt pizzát jól néze meg mert tele lesz baszva minden félével!Én pizzériába dolgoztam 3 évet és volt olyan hogy nyáron a fehére szárat kutya szart régi rossz reszelővel reszelték rá műanyag kesztyűvel fogva a pizzára és a futár ugy vitte ki a nö/férfi meg jó ízűen zabálta!Ez egy olyan cim volt aki mindig rendelt de soha nem adot egy fillért se!Megéri 200 forintot adni,ha meg nincs pénzed ne rendelj ,tanulj meg anyádtól fözni ha tud!!
2012. febr. 22. 20:19
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Üzenem a sok bunkó pizzériásnak, hogy egyék meg ők a kutyaszart. Nekem se fizetnek plusz pénzt a munkámért, ők miért kapnának?
2012. febr. 22. 20:23
 25/28 anonim ***** válasza:
Én szoktam 1 százast adni legalább.
2012. nov. 20. 22:27
 26/28 anonim válasza:
35%

Látom nagyon sok okos gyűlt itt össze, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak, és ezt nagy szájjal hangoztatják is...

1. Igen, kap bért a futár. Csakhogy saját benzinköltségen jön hozzád és a saját autóját tartja fenn és szervizeli a munkája miatt. Ez nemigen van benne a fizetésében... Irodisták sírnak, hogy ők nem kapnak jattot egy papír kitöltése után. Vannak vele ilyen költségeid?

2. Igen, az "ingyenes" házhozszállítás árát valóban beleveszi a cég az árakba. Csakhogy annak a futárhoz semmi köze sincs, maximum az alapbéréhez, ami a fentieket nem tartalmazza.

3. Üzenem annak a kedves hölgynek/úrnak, aki a beígért idő + 10 perc után sztornózza a rendelést, hogy ez nem egy gyártósor, ahol óramű-pontossággal mennek a gépek és csinálnak időre mindent. Jelzésértékű időpont-előrejelzések vannak, de már a konyhán elcsúszhat a dolog (tehát van olyan, hogy a futár sem kapja meg időben), arról nem is beszélve, hogy ha belefut a futár egy dugóba, főleg ha egy olyanba fut bele, amit egy baleset okoz, nem a csúcsforgalom, akkor annyi a beígért időnek. Általában nem linkségből késik egy futár, ha késik. Ha ezért lemondod a kaját, akkor magaddal is kicseszel, meg a futárral is, aki beletette már a pénzét a benzin formájában, legkevésbé a céggel cseszel ki, hidd el, nekik egy rendelés plusz vagy mínusz önmagában semmiség.

4. Aki azért nem adott a futárnak jattot, mert kérése ellenére hagyma volt a pizzáján, az már tényleg no comment... Szerinted a futár teszi vagy nem teszi rá a hagymát ba@meg??

2014. febr. 7. 18:25
 27/28 anonim válasza:

Ja igen, mégvalami.

5. Csomagküldő szolgálat futárai ugyan céges kocsival mennek és nem az ő költségük a szervizelés és a benzin, ez igaz. Csakhogy arra a céges telephelyre ki kell valahogy menni, amit a hajnalok hajnalán elég nehéz BKV-val megoldani... Ezek a céges telephelyek általában városszélen vannak, a DPD-nek a 15. kerületben, a GLS-nek egyenesen Alsónémediben, stb... Úgyhogy ha egy csomagfutárnak 1500 Ft jattja van naponta, azt erre költi, nem a kajára. Valószínűleg kicsit többet autózik a munkahelyére, mint te... Ja és nem kap mindenhol 100-200 Ft-ot. Egy csomagküldő-szolgálat sokszor szállít cégeknek és/vagy átutalásos fizetési formátumban, és akkor nincs jatt.

2014. febr. 7. 18:30
 28/28 A kérdező kommentje:

Nyilván a futár is akkor vállalja el a munkát, ha a feltételek olyanok, hogy megéri neki.

(Ha mégsem, mert úgy érzi alul van fizetve, arról nem a megrendelők tehetnek., és szerintem nem is az ő feladatuk a futár bérét kipótolni.

Ad az ember, ha épp van aprója, annyit amennyit jónak lát, de elvárni pofátlanság szerintem)

Ez olyan, hogy nekem is van fizetésem és ezen kívül bónuszom. A bónusszal soha nem számolok, egyszerűen örülök, ha van, de az extra pénznek számít.

2014. febr. 14. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!