Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi borravalót adtok a...

Mennyi borravalót adtok a futárnak, ha ételt rendeltek?

Figyelt kérdés

Ma rendeltem kaját 1400 ftért, 1550 ftot fizettem, és a futár olyan bunkó lett, ahogy megszámolta a pénzt, egy szót se szólt, csak elment. Direkt hangosan utána köszöntem, de nem reagált arra sem. Akkor már biztos voltam benne, hogy kevesli a 10%os borravalót.

De mégis mi a fenét vár, mennyi borravalóhoz van szokva?

Ti mennyit szoktatok adni?

2011. szept. 29. 14:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
83%

Százasra kerekítve, vagyis alig, mert általában 90 Ft-ra végződik az ár.

2 okból nem:

1. Kap bért a cégtől. Ahogy én is kapok, és nekem sem ad senki adómentesen, számla nélkül, feketén pluszpénzt. Neki az a munkája, hogy kihozza nekem az ételt, ha nem tetszik neki, keressen másik munkát.

2. Megfigyeltem, hogy ha egy étterem meghirdeti, hogy "ingyenes házhozszállítás", akkor igaz, hogy a szórólapon meghirdetett áron kapom a kaját, és 0 Ft a szállítási költség, de ha megnézem az étlapot, azon alacsonyabbak az árak. Vagyis: az "ingyenes" szállítás be van építve az árba. Tehát nem tartozom semmivel.

Nincs igényem rá, hogy a futár jópofizzon velem, ha nem köszön, nem érdekel, ő a bunkó, nem én. Ha őt nem zavarja, engem sem, nem az én dolgom megnevelni. :)

Ha viszont a munkájával van bajom, akkor a cégnél reklamálok.

Egyszer volt ilyen, de az nem ételfutár volt, hanem csomag. A szerződésben az volt, hogy az irodába kézbesíti a csomagot, ő meg lecseszte a kapuba, és a kérésemre sem segített. (Ő izmos fiatalember, én vézna nő.) Udvariasan felhívtam a céget, és érdeklődtem, hogy pontosan mit jelent az "iroda", és mikor mondták, hogy azt a sarkot jelenti, amit én mutatok, akkor mondtam, hogy ez esetben szeretnék panaszt tenni. A futárt sose láttam többet, pedig a cég rendszeresen szállított nekünk. :)

Neked is ezt javaslom.

2011. szept. 29. 14:35
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam borravalót adni, de általában csak úgy, hogy a végét felkerekítem 100-asra. Azaz, ha 1480 valami, akkor adok 1500-at, ha 1410, akkoris annyit. Átvételkor megköszönöm és kész. Ha úgy érezném, hogy a kihordó fiú bunkó velem, akkor legközelebb rendelnék mástól. Annyi ilyen szolgáltató cég van, hogy óriási a versenyhelyzet. Ha nekik jó dolog bunkó futárt alkalmazni, akkor csak csinálják, de hozzám ne küldjék.

Ha esetleg kimondottan kedveltem egy helyet, akkor be is telefonálnék a futár miatt, de onnan sem rendelnék többet, mert mi van, ha a szakács vagy a recepciós puszi pajtása a futárnak és legközelebb az én pizzámba beleverik a lompost, amit a futárunk nagy kedvesen kaján vigyorral át is nyújtana (anno a katonaságból ismertem ilyen gyökereket)? Ha rossz a szolgáltatás, mindenképp megyek máshova. Ennyi.

2011. szept. 29. 14:35
 13/28 anonim ***** válasza:
91%

mostanában sokat jön hozzám a dhl-s csávó eddig mindig ugyanaz gondoltam adok neki mindig egy 200-at hogy azért ne dobálja a cuccaimat tehát nem kaját rendeltem.

tegnap jön valami tök idegen srác és már úgy adott vissza hogy magánál hagyta a borravalót is hát köpni nyelni nem tudtam.

én naiv.mindig látom mennyire tele van a kocsi 15dobozt simán megszámolok ha mindenhol kap egy 100-ast már megvan a napi kajára valója.

2011. szept. 29. 14:37
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Akkor Te kifogtál egy köcsögöt. Én 100 és 200 Ft között szoktam adni az ezer-ezerpárszáz forintos pizzára és mindig megköszönik a srácok. Volt, amikor annyira kevés apróm volt, hogy a vételáron felül egy ötvenest tudtam adni, mondtam is, hogy bocs, de most így van csak és még ő mondta, hogy "Ugyan, ne viccelj! Ezt is köszönöm."

(Agglomerációs kisváros)

2011. szept. 29. 14:40
 15/28 anonim válasza:
100%
Én is mindig kerekítek. Ha pl. 920 a pizza, adok egy 1000-rest, ha 1120 akkor 1200. De volt már olyan is, hogy 1200 volt a pizza, és egy ezressel meg egy ötszázassal fizettem és nem kértem vissza. Azonban akadt olyan is, hogy nem kapott borravalót, mert direkt mondtam, hogy nem kérek rá hagymát, és raktak rá. :D
2011. szept. 29. 15:01
 16/28 anonim válasza:
88%

Én 1390-ért szoktam pizzát rendelni, 1500-at adok és legalább nem kell az apróval tökölni. Eddig minden futár megköszönte és boldogan távozott. :D

Bár olyan már volt, hogy rendeltem kaját de a futár után 1 perccel érkeztem haza az meg kis híján elküldött a faszba...

2011. szept. 29. 15:17
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Én az esetek többségében 100-ra felkerekítve adok. Pláne, ha kajajeggyel fizetek.

Az árba be van kalkulálva minden, neki ez a munkája, akkor én miért támogassam őt külön.

Az utcaseprőnek sem adok jattot, ha lesöpri a metro lépcsőjét elöttem...sőt, én sem kapok, ott a fizetésem, osszam be.

Ennyi.

2011. szept. 29. 15:18
 18/28 A kérdező kommentje:

A wasabiból rendeltem, Bpn..

Akkor lehet másik sushis után kell néznem, mert hozzátok képest sem adtam kevés borravalót.

Én évente kétszer engedek meg ilyen "luxust" magamnak... és akkor igenis igényem hogy, hogy a futár normálisan viselkedjen velem. Mert ha nem teszi, látjátok, itt gondolkodom, mi lehetett a baj. :)

2011. szept. 29. 15:39
 19/28 anonim válasza:
0%
A többség ne is számítson gyors házhozszállításra ha nem tud legalább 200 ft-ot jattolni egy futárnak.Az ilyenek kapják meg legutoljára a kajájukat.
2011. nov. 25. 20:28
 20/28 A kérdező kommentje:

És honnan tudja a futár előre, h nem fog elég borravalót kapni, hogy nehogy gyorsan hozza a kaját?

Esetleg fekete listát vezet?...

2011. nov. 25. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!