Mennyi folyadékot isztok meg naponta? Hogyan teszitek ezt izgalmasabbá? Praktikákat kérek szakértő társaktól.
Figyelt kérdés
Nem alkoholra gondolok természetesen, hanem pl. ásványvízre,és olyan folyadékokra, amit kötelezően meg kell inni,most voltam urológusnál a tegnapi vesegörcsöm miatt(mindkét vesekelyhemben vannak kövek), és nagyon letolt, hogy sárga a vizeletem, mikor az a normális, ha valakinek átlátszó a vizelete, hiszen akkor az annak a jele, hogy valaki sokat iszik.(Azt mondta,hogy egy felnőttnek legalább 3-4 liter folyadékra van szüksége naponta, különben jönnek a különféle egészségügyi problémák). Azt mondja, hogyha megiszom egy nap 3-4 liter folyadékot, szagtalan a vizelet, ha sárga, akkor kellemetlen szagú,és baktériumokkal telített. Nem is írom le, hogy idáig mennyit ittam, tragikus...(na jó,kb.fél litert ittam idáig). Azt mondta, hogy a tej se számít folyadéknak, hanem tápláléknak,és csoda, hogy nem száradtam még ki soha. Folyadék alatt szerinte a teát és az ásványvizet lehet érteni.Se a sör,se a bor,se a cukros üdítők ebbe nem tartoznak bele.Hát fel van adva a lecke nekem most rendesen. Szerintetek hogy tehetném izgalmassá az ivást? Azért kérdem ezt, mert nem érzek szomjúságot soha(ez alól csak és kizárólag az edzés kivétel, fizikai erőkifejtéskor szomjas vagyok, és nagyon kívánom a vizet),és órákon át nem veszem észre, hogy nem ittam. Amikor meg észreveszem, akkor már késő délután van, a munkámmal vagyok elfoglalva,beletemetkezem, kéne valami jótanács. Odaviszitek magatokhoz a másfél literes ásv. vizet,és folyamatosan isztok? Van valakinek még ilyen fura gondja? Az segítene, ha egyszerre sok sós dolgot megennék? Arra mindenki szomjazik, nem? Ez hogy működik?Köszi a választ!2011. szept. 27. 13:29
11/11 anonim válasza:
Télen kb. 2,5-3 liter folyadék, ilyen melegben elmegy napi 4-5 liter is, attól függ milyen fizikai munkát végzek.
Ez vegyesen tea, gyógytea, szódavíz, ártézi víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!