Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most akkor mi van a tejjel?...

Most akkor mi van a tejjel? Itt ez a cikk:

Figyelt kérdés
[link] Php és még számtalan másik, ami arról ír, hogy milyen káros. Most tényleg? És minden tej (ház bolti egyaránt)?
2011. szept. 26. 10:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szendi Paleolit Gábor (aki írja a linkelt oldalt, mellesleg elég lett volna egyszer belinkelni szerintem) PSZICHIÁTER és nem táplálkozási szakértő. Szerintem ezzel el is mondtunk mindent. Nála sokkal okosabb emberek végizik a kutatásokat, nem ő fogja megmondani, mi jó, mi nem.

Olvasd tovább, jön a paleolittal, abban sem lehet tejet inni, meg gabonát enni sem, meg egy csomó mást sem. Azt is beveszed egy psziciátertől? Suszter maradjon a kaptafánál. Attól, hogy közgazdász vagyok, nem kotyogok bele a számviteli szakemberek munkájába és nem hordok össze hülyeségeket, ha marketingszakon végeztem. Nagyjából ennyi.

---

A tejről valóban jelent meg sokféle írás. Egyes kutatások szerint súlyos betegségeket, pl. rákot okozhat. Más kutatások szerint viszont nagyon fontos és jó táplálék. Nem fogjuk tudni az abszolút igazságot, de eldönthetjük, kinek, hiszünk. Én azt mondom, hogy a mértékletesség a lényeg, abból baj nem lehet.

Tény, hogy van sok laktózérzékeny, és kicsit kevesebb tejfehérje-érzékeny ember, akik nem ihatnak tejet. De van, aki a gluténre érzékeny, és van, aki bizonyos gyümölcsökre allergiás, vagy felpuffad bizonyos zöldségektől. Aki nem bírja, ne egye. De nem hinném, hogy a tej nagyobb veszélyforrás, mint a génmódosított szója, az antibiotikummal tömött állatok húsa, a permetezett paradicsom, a tartósítószerrel kezelt gyümölcsök (déligyümölcs stb.), és a szennyezett levegő, amit nap mind nap belélegzünk, a mesterséges adalékok, a felvágottak, az ízfokozók.

Attól, hogy nem iszol tejet, még bőven táplálkozhatsz egészségtelenül és lehet tőle bajod.

És ez fordítva is igaz, tej mellett is maradhatsz egészséges.

---

Nagyanyám tejen és kenyéren élt 87 évig (felvágottat nem vett, néha egy kis tepertőt - csupa egészség...). Szerintem szép kor. A bátyja 92 évesen halt meg, egész életében dohányzott és tejet is ivott, semmi baja nem volt, csak "elaludt". Nagyanyám lánya 70 évesen halt meg mellrákban, pár hónap alatt vitte el, egész életében falun élt és a kertjében kapirgált, és semmilyen tejterméket nem fogyasztott, mert hasmenése volt tőle (nyilván laktózérzékeny lehetett, de soha nem vizsgálták neki).

Baromira nem ettől függ.

2011. szept. 26. 11:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az emberiség sok-sokezer éve jut tejhez. Már az őskorban is fejték az állatokat.

A te elméleted szerint akkor térjünk vissza a paleolit táplálkozáshoz,együk nyersen a húst és a tojást, és rágjunk bogyókat, mert a főzöttet biztos nem tudja az ember megemészteni,hiszen az emberiség kialakulásakor még senki nem főzött.

2011. szept. 26. 11:03
 13/14 anonim ***** válasza:
46%
A tej romlásba dönt,és mehetsz az elvonóra.
2011. szept. 26. 11:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem pl árt a tej, mert laktózérzékeny vagyok. :) De ha neked semmilyen tüneted nincs tőle, akkor természetesen nincs a tejfogyasztással semmi probléma. Nem hiszem, hogy ezt túl kell aggódni, ha valamitől rosszul vagy, ne edd, ha nem vagy, edd, kész. :)
2011. szept. 26. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!