Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi a koffein tartalma egy...

Mennyi a koffein tartalma egy kávénak ha tejjel iszom illetve ha anélkül?

Figyelt kérdés
A rendesre is és az instantra is kíváncsi vagyok. Mindkettőt iszom (valamikor mind2-öt egy nap)
2011. jún. 3. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugyanannyi, a tej egyáltalán nem befolyásolja (kivéve ha a tej miatt kevesebb kávét töltesz a csészébe).
2011. jún. 3. 08:28
 2/8 anonim válasza:

szted a tej száműzi a koffeint a kávéból amikor beleöntöd???

Pontosan ugyanannyi a koffein tartalma, amikor tejjel iszod, mint amikor nem, de nem is értem hogy lehet ilyet kérdezni...

2011. jún. 3. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Már miért befolyásolná a tej a koffeintartalmat?
2011. jún. 3. 08:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Kissé csalóka a dolog. Ha felhígítod tejjel, a koffeintartalma nem változik ugyan, mégis gyengébbnek tűnik. Nem érzed annyira az intenzív kávé ízt, a gyomrodnak is könnyebb.
2011. jún. 3. 08:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Azért mert azt hittem ha nem 100 %-ban kávé van hanem mondjuk 50 % vagy a tej több akkor az elnyomja vagy csökkenti.
2011. jún. 3. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:

1 dl kávé üresen VS. 1 dl kávé + 1 dl tej = mindkettőben ugyanannyi koffein van, mert mindkettőben 1 dl kávé van

1 dl kávé üresen VS. fél dl kávé + fél dl tej (összesen 1 dl tejeskávé) = a tejeskávéban kevesebb a koffein, mert nem 1 dl, hanem csak fél dl kávét ittál

2011. jún. 3. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:

A kiöntött (vagyis megivott) kávé mennyisége "befolyásolja" a szervezetben juttatott koffein mennyiségét, nem a kávéhoz adott tej mennyisége. :)

amúgy pedig: google: kávé koffeintartalma

addig pedig, amíg rákeresel, néhány adat:

Néhány ital (étel) koffeintartalma

2 dl "amerikai" (forrázott) kávé 90-180 mg

0,5 dl "presszó" kávé 100 mg

2 dl koffeinmentes (forrázott) kávé 3-4 mg

2 dl tea 30-70 mg

2 dl Coca Cola 30 mg

30 g csokoládé 10-30 mg

2011. jún. 3. 10:31
 8/8 anonim válasza:
Szerintem a felszívódás gyorsaságában van különbség azért érezzük gyengébbnek a tejes kávét, mert nem olyan koncentráltan toljuk magunkba a koffeint.
2014. júl. 28. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!