A hamburger miért egészségtelen? (kontráim a kérdéssel szemben lentebb)
Persze elsősorban nem a mekis vagy a burgerk-sokra célzom, mert elismerem hogy az szemét, de vegyük a home-made hamburgereket(amire adót akarnak kivetni):
hús: emberi szervezetnek kell, max. ha 10dkg egy szelet, nem hiszem hogy nagyon rosszabbul érezheti magát bárki egy darabtól
uborka: zöldség=egészséges
saláta: zöldség=egészséges
hagyma: zöldség=egészséges
paradicsom: zöldség=egészséges
sajt: fehérjeforrás=egészséges
mustár/ketchup : zöldségekből készül
Hol itt a baj?
talán a zsömlében? :)
hát a saláta épp nem túl egészséges dolog, mert a legtöbben több a talajból felszedett mindenféle vegyi anyag, mint a saláta. XD
A mustár/ketchup/majonéz kifejezetten egészségtelen, mellesleg max a ketcupban van nyomokban némi paradicsom.
Arról nem beszélve, hogy a fagyott húst általában csak kicsit megmikrózzák, az átsütéstől azért messze van a legtöbb helyen.
Persze, alapvetően a szószokat leszámítva nincs vele gond, gyakorlatban igen, a gyorséttermi láncos verziókat meg hagyjuk, abban meg ott a sok adalékanyag.
Hülyeség!
embernek kell a hús.
biológiailag és evolucionálisan is így vagyunk kialakítva!
Szerintem is kell az embernek a hús, viszont ha manapság csak ROSSZ van és ROSSZABB akkor >ha lahet< inkább csak a rosszat válasszuk és ne a rosszabbat. Rendszeres, változatos étrend. Ami nem abból áll, hogy szupertitkos 7 pecsétes, titkon őrzött receptből származó E-akárhányas vegyi hulladékot együnk (ha lehet) heti csak 3x mert már az is túlságosan sok! Ki tudja pontosan hogy a mekis söpredék húsnak nem nevezhető húshoz hasonló valami, sültkrumpli (ami amúgy kukorica darából van kifaragva) és a pufi, coca-cola, fagyi és még sorolhatnám a többi termék Spar-os, Metro (aro-s) Tesco Value-s stb ugyan az mind, amit mind megetetnek velünk bárhol, bármikor mennyi veszélyes anyagot tartalmaz. Miért ilyen szupertitkos a recept ? Csak nézzél meg egyszer közelről egy BörgerKinges vagy egy Mekis húst fúúúj ilyen szürkés-barnás picit szélén égetett de amúgy full nyersnek kinéző C betű alakba csavarodott ilyen nyúlós, nyálkás szálakból van összedarálva!!!! Egy szelet hús több mint száz féle marhából van összedarálva benne mindenféle csontok, morzsalékok, szőrcsimbókok stb. Én pl megeszek egy sajtburgert és úgy felpuffadok tőle és érzem hogy a gyomrom nagyon dolgozik és termeli a savat mint a gép kb annyira megtelít mintha bevertem volna egy jó nagy tányér csípős halászlevet annyira éget.
Régebben bírtam, imádtam de aztán elkezdtem gondolkodni hogy honnan a fenéből származik ez a sok szép szinte egyenlő hosszúságú krumpli?
Megoldás = kukoricából van.
Ha hiszitek ha nem.
Utolsó nagyon jól leírta,bár a végén kicsi hányingerem lett :D Most már 2x is meggondolom hogy eszek-e ilyen szemetet(nem mintha sűrűn ennék ilyet)
Én egyszer hallottam hogy ezek a mekis csirkék mielőtt mekis csirkék lesznek hogyan nevelkednek:hát szörnyű,állítólag megvakulnak,és nem tudom milyen kicsi helyen van több száz csirke :-( Nah hát ez már itt gusztustalan.
Aztán kitudja lehet félig nyers a hús,meg nem tudom észrevettétek-e de a húsnak (a marhának,meg a disznónak)önmagában semmi íze,elnyomja a többi íz.
A zöldségek tele vannak vegyszerrel és kényszerérettek(na jó melyik nem az a boltokban?).
A zsemle is túl tökéletes h igaz legyen,tele van az is tartósítószarral,meg ízfokózóval meg mű gabonával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!