Nem lehet normális virslit kapni! Ti melyiket veszitek? Én már egyiket sem.
Ma elolvastam a sajtos Füstli csomagolásán az összetevőket, és elborzadtam.De ugyanez van a többi töltelékáruval is, felvágottat sem kérek, hiába jó némelyiknek az íze.Májkrémek dettó.Körözöttet csinálok, meg padlizsánkrémet.
Virsli helyett -ha húst kívánok- veszek egy doboz olajos halat.Egyéb ötlet hús helyettesítésére?
Ott hibáztál, hogy elolvastad az összetevőket!
Ha finom, kit érdekel, hogy miből van? :)
Egyébként én Retro virslit szoktam venni, Pick csemege szalámit, Pick nosztalgia parizert és gyulai kolbászt.
(amikor a saját már elfogyott és még nincs meg a következő levágandó disznó)
Bocs, off
23:10 Danone, mint jó termékre példa? :))
Náluk még a kefír is átverés (nem kefírkultúrával készül).
Sajnos sok helyen az ő cuccaikat lehet csak kapni..
Ugyanígy vagyok én is, ehetetlen minden felvágott és a legtöbb virsli is, bár a Bécsi virslik között van amiben még található hús is, piacokon hentesnél is kaphatók drágább fajta bőrös virslik, persze ezek sem olyanok már, mint régen. Én ha húst kívánok lábosban, mangalica zsírban lesütök egy jó darab fokhagymával megtűzdelt pulykamellett, ez pár napig jó reggelire vagy vacsorára.
Körözött és padlizsánkrém mellett szoktam még csinálni töpörtyű krémet, piaci jó házi töpörtyűből, vagy veszek 30 dekás borjú párizsit, ez is drága ugyan, de ez az egy ami ehető, és ebből csinálok tatárbifsztek módra párizsis krémet, szoktam csinálni tojáskrémet is.
A saját készítésű fasírozott jó ötlet.
De ugyanígy tudsz gyúrni magadnak kolbászhúst is. Kis golyókat, vagy rudakat formázol belőle, kiadagolva fagyasztod, és amikor kell előveszel egy adagot és megsütöd (vagy éppen megsütve fagyasztod).
Egy történet.
Jelenlegi foglalkozásomból kifolyólag a füstölt kolbászokra "háklis" vagyok.A 850 forintosat meg sem merem kóstolni.
Történt tavaly nyáron, hogy az egyik SM-ben volt ilyen kolbász: "Pick míves kolbász". Ettől szebb nevet már el sem lehet képzelni. Megvettem, megkóstoltam.... No comment.
Háromezer-öt volt kilója....
Amúgy a kolbászt úgy tessenek értékelni, hogy az előállítási költsége egy tisztességes f.kolbásznak, a hús ára, plusz 300 forint. Alapból, a füstről levéve.
Ha még szikkad, nyilván nő az egységára. Ezen nincs rajta a gyártó, a nagyker, a kisker árrése.
Tessék számolni, és gyanakodni!
Köszönöm mindenkinek a választ. Sok jó ötletet adtatok.
Azt azonban mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a címkéket!
Az E250 (nátrium-nitrit)- amivel mindenféle virslit, felvágottat, kolbászt, májkrémet, sonkát tartósítanak - rákkeltő lehet, (a gyomorban rákkeltő nitrózaminokká alakulhat, ha fehérjékkel találkozik); ezért évtizedeken át gyakran fogyasztani feldolgozott húskészítményt- nem ajánlott!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!