A fondantból ki lehet hagyni a zselatint? Vagy lehet valami mással helyettesíteni?
Vegetáriánus vagyok, szóval nem ehetem meg, de nem láttam még olyan fondant receptet, amibe ne kellett volna zselatin, csak azt, amit marshmallow (azt hiszem ez a neve)-val kell csinálni, de abban (is) van zselatin.
Nem lehetne elhagyni belőle csak úgy? Ha nem rakok bele akkor nem lehet majd gyúrni? Vagy csak ha simán kihagyom, akkor is jó lesz?
Köszönöm a válaszokat!
Én CSAK zselatinmenteset ismerek, igy még nem hallottam.
Bevált recept:
50 dkg átszitált porcukor,
2 evökanál (igazi) citromlé - nem üveges
7,5 dkg vaj
A vajat a citromlével és 2 evökanál vizzel felolvasztjuk - nem forróra, belekeverünk elöször 27,5 dkg porcukrot és simára keverjük, leveszzük a tüzröl, és a maradék cukrot is beledolgozzuk.
Porcukorral megszórt felületen addig gyúrjuk, amig kihül.
Élelemiszerfestékkel lehet szinezni, ha nem használod azonnal fel, akkor fóliába csomagolva tárolható. Ha túl kemény lenne, akkor fagyasztßoszacskoba téve kézmeleg vizben meg kell kicsit melegiteni, közben 30 másodpercenként kb 5 percet gyúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!