Mi a véleményetek az alább leírt életmódról?
Direkt nem diétát, fogyókúrát írtam, mert életmódot szeretnék váltani. Eddig úgy nézett ki az életmódom, hogy:
-mindenféle ételt, napszaktól függetlenül, szimpla kívánásra is (tehát ha nem voltam éhes, csak a szemem kívánta)
-szinte semmi sporttal (néha ha rám jött, akkor futottam, vagy súlyzóztam kicsit)
-napi rendszerességű fizikai munkával (kaszálás, villázás - szóval állattartáshoz szükséges háztáji munkák)
az új életmódom a következőképpen szeretném felépíteni:
-napi 5 étkezés (reggeli: sok - tízórai: kevés - ebéd: közepesen sok - uzsonna: mérsékelt - vacsora: kevés)
-hétköznapokon zömmel zöldségek, gyümölcsök, hús maximum "bűnként", plusz még olyan dolgok, amik egészségesek (ezeket majd kitalálom)
-hétvégeken az előbb említett dolgok + hús (csirkemell) + hal
-édességet keveset szeretnék enni (heti 1 csoki pl.)
-napi rendszerességű legalább fél óra futás (futógépen)
-a fegyencedzés c. könyv alapján leírt edzésterv
-a fent említett fizikai munka (mivel állatok lesznek később is)
Jelenleg 180 cm magas vagyok és 85kg, szeretnék szálkásodni, valamint azt vettem észre (mostanában jött be ez a semmilyen életmód), hogy a 'szemétkajáktól' pattanásos, mitesszeres az arcbőröm, tehát ilyen téren is változásra számítok.
OK
Akkor itt az egyszerű verzió...
Reggel szénhidrátot kéne bevinni, mert ez adja a szükséges energiát a nap folyamán. Ez jó, ha tk. kenyér, mellé pedig egyél felvágottat, zöldséget.
Ebédnél csak a mennyiségre ügyelj, amúgy bármilyen főtt étel megfelel (ami nem úszik zsírban...)
Vacsira pedig a fehérjékre (hús, hal, tojás, túró) kéne helyezni a hangsúlyt.
Ezen kívül csak arra kell ügyelni, hogy naponta ötször étkezz keveset, ne igyál cukros lötyiket (legjobb a víz) és ne egyél chipset, csokit, meg egyéb nassolnivalókat(vagy legalábbis ne napi rendszerességgel).
Ja, és persze, ha izmosodni szeretnél, ahhoz rendesen edzeni is kéne. Asszem ennyi, semmi komplikált dolog...
az a hozzászóló sem offenzíven írt, szerintem!
csak egy kis túlzás. amúgy tök igazad van.
nos, sokféle infó van a neten, nehéz leszűrni az adatot. ezért kérdeztél, válaszoltak olyanok akik Nálad többet foglalkoznak ezzel. hmm.. én nem gyúrok, de elég komoly emberek tanácsait stb. szívlelem meg, kajáláshoz (de szépen fogalmazok) meg értek, mert erről tanulok.
pl. fogadd meg amit én írok, ez hogy hangzik? személyreszabott étrendet nyilván se én se más nem készít ingyen, de linkeltem a hozzáférhetőt builder.hu-ról, kövess ahhoz hasonlót. az pl. egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!