Milyen házi krémlikőrreceptek vannak? Esetleg ism. Valaki a lentebb leírt receptet pontosan?
Tojáslikőr
• 25 dkg cukor
• fél rúd vanília
• 4 tojás sárgája
• 2.5 dl tej
• 2.5 dl szesz
A cukrot a tojással habosra keverem, és felengedem a tejjel, és a szesszel. A vaníliarudat beleteszem.
Bailayes 1
2 egész tojást 10 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot, 2 kis zacskó vaníliás cappuccino port, 3 dl folyékony habtejszínt és 2 dl rumot. Jól összekeverjük és hűtőben tálaljuk.
Bailayes 2
2 tubus sűrített tej, 3 dl whisky, 3.5 dl tejszín, 1 dl feketekávé, 2-3 csomag vaníliás cukor, 1 csomag Aranka mogyorós pudingpor. Jól összerázzuk, és hűtőben tároljuk.
Sajnos évek óta nem tudok venni sehol tiszta alkoholt vodkával meg nem ízlik ezért a tojáslikőrt már régen csináltam meg de nagyon finom volt.
A Bayles-t meg csak az olcsóbb fajtát csináltam az finom. A whiskey-s állítólag finomabb de nekem az túl drága pia és sosincs itthon.
Azért remélem segítettem.
Köszi! :)
A vodkát szénen (gyógyszertárban beszerezhető) átszűrve sokkal jobb az íze, illetve ilyenkor az orvos is felírja a szeszt, és bizonyos autósboltokban is kapható gyógyszerkönyvi minőségű alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!