A bio édességek tényleg ugyanúgy (vagy mégjobban) hízlalnak mint a rendes bolti csokik? Akkor miért éri meg drágábban megvenni?
A bio valószínűleg teljes értékű élelmiszer, nemigen van benne állományjavító térfogatnövelő stb. vagyis nincs "felfújva" nem a levegőt a vizet és a savót veszed meg.A termelése sokkal drágább, egyrészt rengeteg előírásnak, ellenőrzésnek kell megfelelni, másrészt nincs vegyszer, műtrágya, génmanipulálás, így természetesen kisebb a terméshozam, és többa veszteség (kártevők).
A feldolgozásnál pedig nem tudnak hozzáadni olyasmit, ami csak a térfogatot növeli, így olcsóbbá tenné fajlagosan.
Nem a light az egészséges ám! Az az egészséges, ami kevéssé manipulált, és jókor fogyasztod.
cSAK AZ HÍZLAL, AMIBŐL TÚL SOKAT ESZEL.
Szerintem a biokaja akkor is kevésbé hízlal, ha nagyobb a kalóriatartalma, mert a nem bioban esetleg lévő mérgek, festékek, adalékok, édesítők jobban megkötik azt a kis zsírt, mint a tiszta étel fogyasztása után.
Legalábbis régen, míg a kertből ettünk, nem voltunk narancsbőrök, most meg már a tizenkét évesnek is van.
Bio édességet nem feltétlenül érdemes drágábban megvenni.
Nem minden bio amire ráírják. Évekig dolgoztam a legnagyobb magyar bio cégnél, és láttam érdekes dolgokat. pl. a "bio" tejcsokis mogyoróhoz nem bio mogyorót használtak sokáig. A csokis buláta/mazsola stb. fényezéséhez is nem bio anyagot használnak. Amikor jött az ellenőrzés, akkor ment a dugdosás.
Egyébként szerintem ugyanannyira hizlalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!