Van valami furcsa szokásod amin mindeni csodálkozik az evéssel kapcsolatban?
Én a szilvásgombócot meg a nudlit nesquik kakaóporral eszem :D
hülyének néznek páran, de imádom
17/L
ma 01:21
Állítom te vagy itt a legnormálisabb.
Hu milyen jókat irtTOK:) KÖSZÖNÖM:))
egyik másik még finom is lehet. Egy ismerősöm a budás kenyeret eszi cukrosan:d
Régi kérdés, de végigolvastam :)
Én a káposztás tésztát a következőképpen eszem: felforrósítva, sózva és jól megborsozva, majd a tetejére kevés kristálycukor. Három tányérral meg tudnék belőle enni :)
A fasírtot disznózsírban sütjük, van, hogy többször is, ha a következő fasírtig marad a zsírból. Eszméletlen jó íze van a zsírnak, sokszor eszünk zsíros kenyeret, én pl. két módon szeretem a legjobban: almával, vagy salátával, melyben leledzik paradicsom, csípős paprika, fokhagyma lereszelve, hagyma, sajtkockák, mozzarella vagy feta sajt (esetleg mindkettő) és sok só. Nálam ez a salátás zsíros kenyér elkészítése és elfogyasztása kész rituálé :)
Először megkenek 1-2 szelet kenyeret zsírral, sózom, majd falatokra vágom. Két darab paradicsomot (ha kicsi, többet) egy tányérban 6-8 cikkre vágok, majd minden cikket félbe, levét, magját kinyomkodva. Kissé megsózom. Vágás közben megszámolom a paradicsomszeleteket, és ugyanennyi karika hegyes erős paprikát vágok hozzá, egy negyed vagy egy fél fej hagymát félkörökre, trappista sajtot (Bluedino sajt, szerintem a legjobb ízű) apró kockákra (lehetőleg annyit, mint a paradicsom és a paprika száma), majd feta sajtot szintén kockákra. Egészet összekeverem, egy kevés balzsamecetet is teszek hozzá néha, és egy kanálnyi olívaolajat, sózom, borsozom ha szükséges. Minden falat kenyérhez egy darab paradicsom, egy darab paprika, egy-egy darab sajt, kevés hagyma. A végén a kifolyt, sós, csípős paradicsomlé a legjobb :)
Van egy másik, amit sokan furcsállnak, pedig elképesztően finom és egészséges is:
Egy kis doboz tejfölt egy kicsi, mély tányérba (pl. reggelizős pelyhes tányérok) öntök, ráreszelek 2-3 gerezd fokhagymát, jól összekeverem. Megöntözöm egy kevés citromlével, sózom, borsozom, s zöldfűszereket teszek bele, majd egy kevés olívaolajjal összekeverve kikanalazom a tálból, csak úgy, magára.
Ennek egy másik változata zöldfűszerek nélkül, hagymával és apró kockára vágott trappista sajttal elkeverve. Az íze teljesen olyan, mint a feta sajté, ha eltalálom az arányokat...
Háztartási keksz szalámival és mustárral. Legjobb.
Bundáskenyeret kizárólag vajkrémmel vagy sajtkrémmel tudok csak megenni.
Káposztás tésztát cukorral szórom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!