Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A szüleitek vagy feleségetek...

A szüleitek vagy feleségetek olyan kaját csinál amit mindenki szeret?

Figyelt kérdés

mert barátnőméknél mindig úgy van hogy mivel az apukájuk allergiás a görögdinnyére,de rajta kívül az egész család szereti,mégis egy évbe vesz egyszer-kétszer görögdinnyét,de akkor legalább vesz az apukájuknak külön valami más gyümölcsöt amit ő is szeret.

aztán barátnőm nem szereti a halat,de a többiek szeretik,mégis az anyukája ha halat csinál,barátnőmnek külön csinál egy kis rántott húst pl.

nekem meg olyanok itthon hogy nem szeretem a halat? kit érdekel,vagy megeszem vagy haljak éhen.

allergiás vagyok a dióra? kinek szarja le,akkor amig ők vidáman eszik pl a diós tésztát,én éljek addig vajaskenyeren

és ez egy kicsit már zavar,mert nálunk pl mindenki szereti a Lasagnét,nekem az a kedvenc kajám,de apa nem szereti,ezért csak az ő kedvéért már sosem csinálnak.

persze ha nekem ugye a hal nem ízlik,akkor már levagyok szarva

a ti anyukátok/feleségetek hogy főz? mindenkinek jó vagy csak azt nézi hogy ő mit szeret?

2011. aug. 20. 16:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Állj ott anyukád felett, amikor kiszedi a vízből az üres tésztát, és tegyél belőle magadnak egy tányérra, mielőtt összekeveri a dióval. De egyébként tésztát nagyjából 10 perc alatt magadnak is tudsz kifőzni.

Nem értem igazán anyukádat, tényleg semmi plusz energiabefektetés nem kellene ahhoz, hogy hagyjon neked üres tésztát. Vagy a végletekig ki vagytok számolva anyagilag a kajával, vagy hihetetlenül sötét családod van (már bocs).

2011. aug. 20. 16:40
 12/17 anonim válasza:

Kétféle helyzet lehetséges:

Kisgyereknél a "nem szeretem" dolgokat még lehet alakítani.Nyilván nem erőltetni kell,csak alakítani,próbálgatni.Pl. az én fiam itthon nem ette meg a lekváros kenyeret,mert "nem szeretem". Az oviban megszerette.

Nagy gyereknél,vagy felnőtteknél meg tiszteletben kell tartani,HA normális határok között marad.(Gondolok itt arra,hogy 1-2 kaját nem szeret,az OK.)

Én úgy szoktam csinálni,h pl a faterom szereti a káposztás tésztát,mi meg nem. Ha jön,és szól h azt szeretne enni,akkor csinálok túrós és káposztás tésztát is. A tészta ugyanaz, a csak a többi változik,egyszerre elkészíthető a kettő,és nem is több vesződés...

2011. aug. 20. 16:47
 13/17 anonim ***** válasza:

az utolsó válaszolóval értek teljesen egyet. egy cseppnyi figyelem a másikra és minden megoldható.

én is tiszteletben tartom, ha a családból valaki nem szereti az aznapi menüt, akkor egy kis kombinációval,variációval az ő kedvére is lehet tenni.

2011. aug. 20. 17:17
 14/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)))

amúgy mostmár megoldottam mert amig kint beszélgettek, csináltam magamnak zacsislevest :D

2011. aug. 20. 17:34
 15/17 A kérdező kommentje:

amúgy tudom hogy ez hamarabb is eszembe juthatott volna,de anyám sose enged be a konyhába mert félnek hogy odaégetek valamit

épp ezért még egy tejbegrízt se tudok csinálni mert sose mutatta meg hogy hogy kell hanem mindig kizavart :ss

2011. aug. 20. 17:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Anyám mindig olyan kaját főzött, amit apám szeretett. Én meg mehettem a menzára, pedig ő minden nap főzött!!

Én meg mindig a gyerekeimnek főzök, nekik legyen főtt kaja, amit szeretnek. A probléma, hogy a gyerekek megeszik az én főztömet, a férjem meg nem. Kb. heti 2* neki is csinálok valamit, aztán vagy megeszi vagy nem.

2011. aug. 20. 22:03
 17/17 A kérdező kommentje:

köszi a választ utolsó :D

mondjuk szerintem is a gyerekek legyenek elsősorban,mert egy felnőtt magára is tud főni (vagy nem)

2011. aug. 20. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!