Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van egy csomó bodzánk. Valamil...

Van egy csomó bodzánk. Valamilyen süteményhez, ennivalóhoz fel lehet használni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 19. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lekvár, szörp
2011. aug. 19. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
Bodza szörp - isteni finom
2011. aug. 19. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
bodzaszörpöt a virágjából szoktak. a fái bodza bogyóiból lekvárt lehet főzni.
2011. aug. 19. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

a bogyóból is főznek szörpöt, szép vöröses szörpi lesz belőle

[link]

2011. aug. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Bodzavirág bundában


Hozzávalók:

bodzavirág

tojás

tej

liszt

cukor

olaj


Elkészítés: A frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Tojásból, lisztből, pici cukorból, tejből sűrű palacsintatésztát készítünk. Az olajat felforrósítjuk. A virágokat először lisztben, majd a palacsintatésztában megmártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Vaníliás cukorral vagy fahéjas cukorral megszórva melegen tálaljuk.

2011. aug. 19. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
ez jó, de kétlem, hogy bodzavirág lenne még ilyenkor :D
2011. aug. 19. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Nevaeh ***** válasza:

Bodzapezsgő:

Hozzávalók:

35-40 teljes virágban lévő bodzavirág-tányér

2 kg kristálycukor

4 citrom leve és héja

2 ek fehérborecet

1-2 csipetnyi szárított élesztő

6 liter ásványvíz


Elkészítés:

1. 4 liter vizet felforralunk és abba a nagy edénybe, esetleg tiszta vödörbe töltjük, amiben a bodzapezsgőt készítjük (8-10 literes a legjobb).

2. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik benne.

3. Felöntjük a maradék, két liter, hideg vízzel.

4. Belereszeljük a citromok héját, a levüket belefacsarjuk. Hozzálöttyintjük a fehérborecetet. Megkeverjük.

5. Belerakosgatjuk a tiszta, bogármentes, mosatlan (!) bodzavirágokat és finoman megkeverjük.

6. Muszlinruhával letakarjuk és hűvösebb, szellős helyre tesszük.

7. Pár nap elteltével ránézünk, és ha nem habos kissé, azt jelenti, nem indult be az erjedési folyamat, kevés szárított élesztőt adunk hozzá.

8. Újra letakarjuk és négy napig hagyjuk erjedni.

9. Muszlinnal bélelt szűrőn átszűrjük a pezsgőt és sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

10. Száraz, hűvös helyen további 8 napig állni hagyjuk.

11. Majd jól behűtjük és úgy szolgáljuk fel.

2011. aug. 19. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
emberek, hol találtok ilyen kor bodzavirágot??????
2011. aug. 19. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Nevaeh ***** válasza:

Bodzás sütemény:

Hozzávalók:

4 tojás

1 dl bodzaszörp

25 dkg kristálycukor

0,5 dl tej

1 cs sütőpor

22 dkg finomliszt


A krémhez:


2 tojássárgája

3 ek kristálycukor

1,5 dl bodzaszörp

1,5 ek finomliszt

1 kk citromlé

1 mk reszelt citromhéj

5 dkg vaj


Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.

2. Egy kb. 20 x 30-as tepsit kivajazunk, kilisztezünk.

3. A tojásokat a szörppel és a cukorral habosra keverjük.

4. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

5. Tepsibe öntjük és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

6. A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és a szörppel elkeverjük. Vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Félidőben beletesszük a citromlevet. Hagyjuk kihűlni, ezután belekerjük a lágy vajat és a reszelt citromhéjat.

7. A tésztát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

2011. aug. 19. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Nevaeh ***** válasza:

Bodzás muffin

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 cs sütőpor

20 dkg margarin

4 db tojás

15 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

2 dl tej

14 ek bodzaszörp

1 db citrom héja és leve

12 fej bodzavirág


Elkészítés:

1. A megolvasztott margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom héjával és levével. Majd belekeverjük a tojásokat, a tejet és a szörpöt is.

2. A másik tálba a lisztet és a sütőport összekeverjük.

3. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet a masszába, végül belekeverjük a virágokat is. (24 db lesz.)


sütési hőfok: 180 °C

sütési mód: hőlégkeveréses

2011. aug. 19. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!