Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Többgyerekes családok! Hogy...

Többgyerekes családok! Hogy oldjátok meg ezt?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk gazdagok, de megélünk, 3 gyerek van. Azt viszont sehogyse tudjuk megoldani, hogy mindig legyen a hűtőben valami. Szinte kong az ürességtől. És most nem főtt kajákra gondoltam, az általában szokott lenni, hanem ilyen felvágottak, sajt, dzsem, joghurt és hasonlók. Arra az esetre, ha a gyerekek ki kellene szolgálják magukat (nem vagyunk estleg otthon vagy hasonlók). Hiába vettem meg egy jó adag felvágottat, egy vödör dzsemet meg pár joghurtot, nem kellett 3 nap és eltüntette a sáskahadsereg. Mert ugyebár az finomabb volt az aktuális kajánál. Azt sem tehetem, hogy ott áll a hűtőben én meg ne engedjem, hogy hozzányúljanak, csak majd, ha olyan eset van, hogy nem leszünk itthon és ők kell magukra egyenek. Arra meg sajnos nem üti a keret hogy háromnaponta vegyek felvágottakat nagyobb mennyiségben.

De ugyanez a helyzet az üdítővel és a ropival is. Szinte bárhova megyek megkínálnak ilyesmivel, és látom hogy nem akkor vásárolják meg. Nálunk ha veszek, nem kell fél perc és eltüntetik. Olyan nincs, hogy meg tudja várni a vendéget a protokoll cucc.

Többgyerekes családok, hogy oldjátok ti meg ezt?

2011. aug. 17. 15:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Enni nem lehet egesz nap,csak etkezesi idöben. Igy nincs a hütöböl önkiszolgalas. Üditöt sem szabad inni allandoan. Igy nem lesz üres a hütö soha.
2011. aug. 17. 15:47
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Mi a felvágottakat a Lidlben szoktuk venni vákumcsomagolva. Mindig csak 1 max. 2 csomag van elöl. A többit a fagyasztóban tartjuk. A túró rudi is fagyasztható.
2011. aug. 17. 16:12
 3/16 anonim ***** válasza:
69%

Google - nagycsaládosok

[link]

Itt próbálj tájékozódni.

2011. aug. 17. 16:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

ropit, chipszet, vendégvárókat nem kell látniuk, szépen lassan lehet adagolni. amúgy sokkal olcsóbb, ha pl 3-4 naponta sütsz egy adag pogácsát, azt lehet rágcsálni, meg van is valami ha beesik egy látogató.

Üdítő csak 7végén ebédhez, amúgy vizet iszunk, sokkal egészségesebb, nem is kívánjuk.

Felvágottat szerintem kimérten érdemesebb venni, sokkal olcsóbban jön ki. Lekvárt befőzni éri meg, a bolti sokkal drágább.

2011. aug. 17. 16:18
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
a gyerekek ne járjanak rá a hűtőre. vagy,csak akkor vásárolj ha muszáj előre,vagy mindig csak hazafelé vedd meg ami másnapra kellhet. vendégeknek szánta ennivalót és a nasikat meg zárd el. ennyi
2011. aug. 17. 16:18
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van. Anyu megoldotta: minden vásárlásnál (hetente vásárolunk) egyfajta édességet kérhetünk (pl. gyümölcsrizs, egy szelet csoki stb.) és azt veszi meg. Ha elfogy, így jártunk. Egy idő után megtanultuk beosztani. Más édességet meg csak vendégsereg előtt veszünk, hogy ne fogyjon el addigra.
2011. aug. 17. 16:28
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

amúgy ez a normális, mivel gyerekekről van szó

meg egyébként a hűtő méretéből és a 3 gyerkőc jelenlétéből adódóan se tarthat sokáig semmi, amit oda beteszel (és akkor a szülők még nem ettek semmit)

örülök, hogy 3 gyereketek van, minden jót nektek (3 a minimum a népesség növekedéséhez!)

2011. aug. 17. 16:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Dzsemet szoktam befőzni. Most is van vagy 20 üveg. Süti hétvégén van. Üdítő nincs szörpöt szoktam nyáron készíteti és elrakjuk későbbre. Ropit meg ilyesmik ritkán vannak, helyette csinálok pogácsát, sajtos tallért, ilyesmiket. Az Aldiban van rengeteg olcsó édesség ha azt szeretnél venni. Én csak ott vásárolok már.
2011. aug. 17. 16:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A lekvárt nem kell hűteni, csak felbontva.

A teli üveget berakod a kamrába, és úgy teszel, mintha nem lenne ott.

Finomabb volt az aktuális kajánál? Ezt hogy érted? Ebédre is lekvárt ettek? Nem szabad hagyni. A főnök te vagy, nem ők.

2011. aug. 17. 16:39
 10/16 anonim ***** válasza:
83%
ui: üdítőt meg rágcsálni valót vendégeknek sem veszek, feleslegesen egészségtelen, én nem mérgezem a vendégeket sem. Tea van (sokféle) és esetleg friss muffin (ami ugye véges darabszámú, viszont 20 p alatt kész és legalább tudom, miből van) vagy szendvics.
2011. aug. 17. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!