Hogy vágjátok a dinnyét?
Gyerekkoromban mindig hosszában vágtuk két felé, aztán abból szeltünk vékonyabb-vastagabb szeleteket. A páromék keresztbe szokták elvágni, és úgy vágnak egy kör alakú szeletet, amit kettőbe nyisszantanak. Valószínűleg azért, mert nagyobb a család és így vékonyabb és kisebb szeleteket lehet vágni, hogy mindenkinek jusson :)
Ti hogy szoktátok?
Linkelek példát ha nem voltam érthető:
1. [link]
2. [link]
Mi a kettő között. :D
Először valaki (nem én) hosszában kettévágja. Aztán a kettévágottat is kettévágjuk de nem hosszában szeletelve, hanem így:
cikkekre vágjuk, ahogy az első kép. tehát a szárvégnél kettévágva, és tovább vékony cikkenként.
én a cikket magam elé teszem és a dinnyehúst bevagdalom merőlegesen a héjára kb 2 centinként. aztán a két cents csíkokat a héja mellett levágom.először a héj felőli részt harapom le, utána a belső , édesebb rész bekapom:))
a férjem először kivágja a dinnyét a héjból, kipiszkálja
a magokat és utána kockázza fel magának.
hehe, én is mindig utoljára hagyom a finom falatokat (nem csak dinnyénél), mondjuk ezzel nem szórakozom, mert nekem az "alja" is annyira ízlik, mint a "teteje"
egyébként 1-es verzió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!