Mi a különbség a rövid és a hosszú karaj között?
A disznó gerincének más részéről valók.
A rövid inkább középtájon van, ez a nemesebb, szárazabb rész, a HOSSZÚ INKÁBB A FAR FELÉ VAN, ZSÍROSABB, de van amihez az kell!
Köszi a választ!
Rántott húshoz melyik,és brassóihoz melyik?
A rövidkaraj a disznó hátuljától számítva a 2. bordáig tar, utána következik a hosszúkaraj, és utána a tarja /nyak/.
A rövidkarajon rajta van a "szűzpecsenye" is, ami e legsoványabb hús.
Rövidkaraj szaftos ételnek való, mert nagyon száraz, a hosszúkaraj valamivel zsírosabb, de én inkább a tarját szeretem, mindenféle formában.
A csontból a legfinomabb orjaleves főzhető.
"HOSSZÚ INKÁBB A FAR FELÉ VAN, ZSÍROSABB"
Legalább ne emeld ki a hülyeségedet!
A rövidkaraj van leghátul, mint fentebb írtam!
Akkor nézzük az ártatlan cocát a feje felől:
Fej, tarja, h.karaj, r.karaj, keresztcsont, farok
A hosszú valamivel szaftosabb, de két izomkötegből áll, a rövid egy izom, és száraz mint a fűrészpor.
Nálam a tarja a nyerő, rántani is.
A hosszúban több a csont aránya, de olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!