Sose ettem még bárányhúst, milyen, és mit szoktak belőle készíteni?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 14:39
1/5 anonim válasza:
Uuuhhh...én nem seretem! Mi sültetszoktunk belőle készíteni és az még fogyaszthatóbb, de totál faggyú az egész, szerintem nem finom. De anyukám pl. nagyon szeretni, úgyhogy nem mindenki van úgy ezzel, mint én. :D
2/5 anonim válasza:
Mi éppen most főzünk pörköltet bográcsban a kertben! :) Szerintem finom nagyon a bárányhús, bár én is csak a sovány húst szeretem benne.
3/5 anonim válasza:
szoktak belőle becsinált levest (tejfölös,citromosan isteni)és pörköltet készíteni na meg sült húst.-akár töltve zöldséggel..
(lapocka a legjobb..)én nagyon imádom....:)
kár h.cak ünnepkor engedhetjük meg magunknak...mint pl.most húsvétkor..
4/5 anonim válasza:
Én sültet készítek belőle fokhagymával és rozmaringgal, egyáltalán nem faggyús. Az egész család nagyon szereti. Persze lehet tárkonyos ragulevest is, de akár rántani is lehet belőle . Rengeteg bárányétel van, de nálunk nagyon keveset ismernek, elég húzós az ára és sajnos csak húsvét táján kapható. A görögöknél, törököknél, araboknál, de itt a szomszédban Szerbiában, Boszniában és Montenegróban is sokszor lehet báránysültet kapni, de akár az út melletti sütőalkalmatosságokban sülni látni. Különleges, mással összetéveszthetetlen íze van, én nagyon szeretem.
5/5 anonim válasza:
Finom, de nagyon oda kell figyelni a tisztítására. A faggyút és a hártyákat gondosan el kell távolítani, mert különben penetráns birkaszaga lesz, a hús ízét nem is érzed. (Most húsvétkor sütöttem báránybordát, a 4 kiló húsról 80 dekát vágtam le.)
Mindent lehet belőle csinálni amit pl. malacból. Egybesültet, pörköltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!