Ki hogyan szereti a túrós tésztát?
Az receptem:
1/2 kg túró;
1/2 l tejföl;
1/2 kg száraztészta;
40 dkg porcukor;
Ha megvadulok, akkor fahéjat is teszek rá.
Asszony még ezt szalonnával tetézi.
Kiskoromban cukorral ettem, most sok túróval, lehetőleg házival, tejföllel és pörccel (ez a sült szalonnakocka, amikor lassú tűzön minden zsírt kisütsz belőle), a tetejét meglocsolva kicsit a kisült zsírral. Ha elfogyott a rendes szalonna és bolti izéból készül, akkor meg is kell sózni, de mostanában inkább akikor nem teszek rá semmit, mert még nem találtam jó ízű boltit.
Vagy jó még túró+kefírrel is.
Fújjjj! Emberek hogy lehet cukorral és szalonnával enni egyszerre???
Én csőtészta+ tejföl+sok túró+ sült szalonna+ a zsírja:D
ha cukorral enném, akkor persze szalonna nélkül, de akkor tennék hozzá mazsolát!
Fél kiló szélesmetéltet kifőzök.
Alkalmas tálban elkeverem egy nagy tejföllel, 3-4 tojás sárgájával, kisütött szalonnakockákkal, zsírjával együtt.
A tojások fehérjét habbá verve lazán hozzákeverem, majd kissé kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe rétegezem, a fél kiló túróval együtt.
Tetejére sajt(perverzebbek füstöltet),összesütni.
Tálaláskor a bónusz tejföl opció.
Általában szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!