A Bogád-Hús kolbászaiban milyen összetevők vannak? A
Kolbászt(is) gyártó kistermelőként bizton állíthatom, hogy minden nagyüzemben készült kolbász tartalmaz mesterséges anyagokat. Még a legnevesebbek is.
Ha nem ilyet akarsz, keress egy tisztességes termelőt,tőle vásárolj. Előtte csekkold le a helyet, hogy milyen körülmények között gyárt, füstöl, stb. Láttam már néhány rémisztőt. A nem megfelelő technológiával, higiéniával, és nem utolsó sorban nem megfelelő húsból gyártott kolbász (különösen a füstölt) ÉLETVESZÉLYES lehet. Akkor már inkább az ellenőrzött nagyüzemi.
Vigyázni a gyanúsan olcsó házikolbászokkal, ismét divat a döghasznosítás!!
Még egy variáció:
Télen tölts magadnak, mindig van húsakció, kilónként egy százasért megfüstölik, és ha megszikkad, irány a fagyasztó.
Fél évig biztosan el van minőségromlás nélkül.
Ha emellett döntesz, szívesen segítek mindenben.
Úgysem mondja meg.
Egyébként a kolbász készítés (az eszközökön felül) nem igényel nagyobb felkészültséget mint a fasírt, vagy a töltött káposzta. Na jó, egy kicsivel.
De mondom, segítek a fűszerezésben is, meg a módszerben is.
Soha többé nem veszel kolbászt. Már csak az ára miatt:
hús ár+200 Ft,+ füstölés, a minőségéről nem is beszélve.
Húsdarálót? Daráltasd le a hentessel, és megoldva. Ne darált húst vegyél, hanem a kiválasztott anyagot darálja le a szemed előtt. Benne van az árban.
Helyigény? Amíg nem voltak divatban a fűtött garázsok, számtalan 200 kiló feletti disznót dolgoztunk fel a konyhában. Este a vacsorára nyoma sem volt annak, hogy bármi véres erőszakosság történt a sertéstársadalom kiváló tagjával.
Különösen a kolbásznál nem feltétel a túl nagy hely. Mondjuk a hurka már macerásabb.
Vágj bele bátran, hálás leszel érte.
Sertés vékonybelet vegyél,(természetes bél), 300-400 forint 10 méter. Erre majd alkalomadtán visszatérünk. Ára benne van a +200 forintban, amit írtam.
Töltőt elsőre érdemesebb kölcsönkérni, némi kóstoló fejében.
Ha rá tudod szánni, 10 ezer alatt vehetsz használhatót, ami ilyen mennyiségekhez elegendő. Ha veszel, később lehet gondolkodni a hurka készítésén is, az sem ördöngősség. Fillérekből lehet kiváló árut készíteni a családnak.
Ezt már a Te dolgod megkeresni, de miért éppen Pécs környékén ne lenne, mikor mindenhol van.
Mondom, ha kell szívesen segítek, akár nyilvánosan, akár privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!