Szerintetek mennyire furcsa az ha a húsételek mellé gyümölcskompótot is esznek?
semennyire?
felénk befőtt/kompót vagy savanyúság dukál mellé
Szerintem se furcsa. De jó ötletet adtál, épp kompótot ettem magában, most csinálok gyorsan husit.
Egyébként a kedvencem az, amikor csirkecomb mellé birsalmát sütünk :) isteni :) igaz nem kompót, de gyümölcs :)
csak azért kérdeztem,mert amikor aposomék előszőr ettek a szüleimnél,teljesen meg volt lepve,hogy nem savanyúságot eszünk (az is ki volt rakva) hanem barckot,ananászt a húsokhoz.És amikor a sógorom bekerült a családba ő is furcsállotta ezt,persze azóta már ő is így eszi..!
És amikor mondtam neki,hogy a pörkölthöz meg szilvát szokott enni apukám,akkor meg teljesen kivolt akadva:-)
Ezért voltam kiváncsi,hogy ez mennyire számít "furcsának"
Egyébként én egy kicsit utánajártam a témának egyszer, a hús-gyümölcs kombináció évszázadokig teljesen általános volt. Na nem a paraszti világban, de már a polgárságnál.
Aztán jöttek a világháborúk meg a szoci időszak, hiánygazdaság, ekkor az ételkultúránk teljesen elszegényedett. Ennek esett áldozatul többek között a gyümölcs-hús kombináció is. Nagyjából az ezredforduló óta kezdikezeket a fogásokat ismét felfedezni az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!