Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a hosszú, és a...

Mi a különbség a hosszú, és a rövid karaj között?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:

A sertés bontásánál a fejtől a far felé haladva a gerinc részei: tarja-hosszú karaj-rövid karaj.

A hosszú karaj a legsoványabb része.

[link]

2011. júl. 20. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Akkor, ha jól értem, csak az, hogy melyik hol helyezkedik el?

2011. júl. 20. 21:01
 3/4 doboszoli ***** válasza:

Nem csak.

A rövid az értékesebb hús, kisebb grótcsonttal adják, ezenkívül egy izomköteg, míg a hosszú két izomból áll, ahol klopfoláskor hajlamos szétválni, ha nem vagy ügyes.

A rövid a szárazabb hús, a hosszú elején még fellelhetők a tarja zsírjai.

Csak a teljesség kedvéért, a rövidkaraj mögött van még a keresztcsont,(biológusul medencecsont), amibe a hátsó combcsontok ízesülnek, szintén kiváló húsdepó.

2011. júl. 21. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

doboszoli


Köszönöm! :)

2011. júl. 21. 10:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!