Mi a különbség a hosszú, és a rövid karaj között?
Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 16:47
1/4 anonim válasza:
A sertés bontásánál a fejtől a far felé haladva a gerinc részei: tarja-hosszú karaj-rövid karaj.
A hosszú karaj a legsoványabb része.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Akkor, ha jól értem, csak az, hogy melyik hol helyezkedik el?
2011. júl. 20. 21:01
3/4 doboszoli válasza:
Nem csak.
A rövid az értékesebb hús, kisebb grótcsonttal adják, ezenkívül egy izomköteg, míg a hosszú két izomból áll, ahol klopfoláskor hajlamos szétválni, ha nem vagy ügyes.
A rövid a szárazabb hús, a hosszú elején még fellelhetők a tarja zsírjai.
Csak a teljesség kedvéért, a rövidkaraj mögött van még a keresztcsont,(biológusul medencecsont), amibe a hátsó combcsontok ízesülnek, szintén kiváló húsdepó.
4/4 A kérdező kommentje:
doboszoli
Köszönöm! :)
2011. júl. 21. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!