Házilag szeretnék bort készíteni. Hogyan?
Előszöris nem érdekel hogy milyen íze lesz, jó vagy rossz, csak azért csinálnám hogy áthívhassam vagy 2 barátomat és becsiccsenjünk a SAJÁT boromtól :D
Venni fogok vagy 4kiló szőlőt a piacon, az kb két liter borhoz elegendő.(2db egyliteres üvegben gondoltam)
Ilyenkor elvileg ki kell nyomni az összes levét(van otthon ilyen kis kerek valami direkt erre a célra) és ez lesz a must. Utána betöltöm az üvegbe, és elpakolom a pincébe és ha vége az erejedésnek, kész van.
Én így gondolom, valaki légyszives szóljon hogyha rossz a teknika. Még egy bökkenő: a pincénk víz alatt van. Ha a garázsba pakolnám be az rontana rajta?
Nagy vonalakban így készül a bor.
Javasolnám ilyen mennyiségnél, hogy egy villa segítségével szemezd le a szőlőt, a kocsányt dobd ki. Zúzd össze, és a héjon érleld néhány napig, majd préseld ki. a többi stimmel.
Így igaz. Utána préseld ki. Persze, lazán fedd le.
Jó "borászkodást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!