Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 2 tojásos piskótába a többi...

2 tojásos piskótába a többi hozzávalóból mennyi kell?

Figyelt kérdés
És pontosan , hogyan is kell elkészíteni ? Én egy 14 éves lány vagyok barátnőmnek csinálok egy szülinapi tortát .. de eddig nem nagyon sütöttem még. Lehet buta kérdés .. de a két tojásos piskóta , hogy készül ?
2011. júl. 6. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Én anyukám receptjét tudom neked mondani. Ő mindig 6 tojásból készít piskótát 6 kanál cukor és liszt kell még hozzá.

A tojást szétválasztod fehérjére és sárágájára a fehérjét és a srágáját is felvered a 3 3 kanál cukorral. a Felvert fehérjéhez kell hozzá keverni a laiztet és a sárgáját. Ennyi.

2011. júl. 6. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A sütőport ne felejtsd ki.
2011. júl. 6. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A 2 tojásfehérjét felvered habnak,beleteszel 2 evőkanál cukrot,tovább vered,bele a 2 tojássárgát és egy kicsi sütőport.És mostmár nem géppel,hanem fakanállal belekeversz 2 evőkanál lisztet.Finoman csomómentesre kevered.Kivajazol és lisztezel egy kb 10 cm átmérőjű formát,(jénait)és 200 fokon 15-20 perc alatt megsütöd,hogy zsemleszínű legyen a teteje,és ha beledugsz a tésztába egy fogpiszkálót,akkor azon ne legyen tészta.

Kiborítod,és meghülés után felvághatod,és rakhatsz bele krémet.

2011. júl. 6. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

olajos piskóta:

14 deka liszt, 14 deka cukor,2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púpozott teáskanál sütőpor.

a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, beletesszük az olajat, a melegvizet és a sütőporos lisztet.

a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztába forgatjuk.

gkizsírozott, lisztezett gyömölcstortaformába , vagy kapcsos formába öntjük. kb 15 percig sütjük, amíg a beleszúrt fogvájóra nem ragad-

gyümölcstorta: a megsül piskótát egy vajazott tálra borítjuk és a formát betakarjuk jó vizes konyharuhával. párszor megütögetjük, és kb 10 perc múlva óvatosan lemeljük a formát.

a közepébe 3 deci tejből főzött pudingot öntünk , amit bármilyen gyümölccsel szépen kirakunk.

tetejére tortazselét teszünk a zacskón lévő előírás szerint.

ha kapcsos formában készül, nem kell kivenni, arra a megy a puding stb. és csak kihűlés után pattintjuk le a formát.

a piskóta maga is nagyon finom bármely más töltelékkel megtöltve is.habkönnyű, nem morzsálódik, napokig puha (de előbb elfogy)

Kedves Nagylány! szívből ajánlom Neked ezt a finom és egyszerű 2 tojásos piskótát.

bármelyik recept mellett döntesz, sok sikert:))

üdv.

2011. júl. 6. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!