Hogy lehet, hogy az étcsoki is tele van cukorral?
Bizonyos étcsokik (nem a 85%-os) esetén, pl. Lindt a cukor 1. vagy 2. helyen áll a listán, ami azt jelenti, hogy a legtöbb vagy a 2. legtöbb van belőle a termékben. Ez hogy lehetséges étcsoki esetén?
Tibi étcsoki: kakaómassza, cukor...
Lindt Orange Intense: cukor, kakaómassza...
Na de az étcsoki a közismert másik nevén keserű csoki, tehát nem túl édes, pedig benne van a sok cukor. De akkor miért nem édesíti meg?
Amúgy kostoltam már 99%-osat (vagy csak 90%-os volt). Egy kockát nem bírtam megenni. A csomagoláson lévő javaslat szerint kávéba kell beletenni. (vagy tejbe?)
A 80% feletti csokikban gyakorlatilag nincs cukor, viszont (szerintem) ehetetlenek.
Az étcsokoládé (keserü csoki) már elég sok cukrot (kb. 40%) tartalmaz, 40% kakaóvajat és 20% kakaóport.
A tejcsoki 46% cukrot, 18% kakaóvajat és 12% kakaóport és 22 % tejet tartalmaz, meg valamennyi izesitö anyagot.
A keserücsoki tehát nem azért keserü, mert kevés benne a cukor, hanem mert több a kakaó, illetve a tejcsokiban a tej még enyhiti az izeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!