Ki, hol szerzi be az "egészséges" ételek alapanyagait?
Gondolok itt, barna/nádcukorra, teljes kiörlésű/rozs/tönkölylisztre, barnarizsre, grahamtésztára, friss zöldségekre, halra és csirke/pulykahúsra, ilyesmik.
Pl. tegnap vásároltunk az auchanba, és nem kaptunk spárgát, céklát, csicsókát.
Illetve növényi eredetű tej is érdekelne, hogy ki, hol mennyiért szerzi be, és melyiket ajánlja.
És télen, mikor nincs, vagy alig van friss zöldség, gyümölcs, akkor mit csináltok? Előre fagyasztotok télire?
Lisztek, tészták, hasonlók kaphatóak már szinte minden gyógynövényt árusító üzletben.
Friss zöldség-gyümölcs piacon, de kistermelőtől és nem csarnokban.
Friss húsokat - ha van felétek - hentes-üzlet, a multikban levők nem biztos, hogy hazai, friss vágásút árulnak.
Télire a fagyasztómat zöldség-félékkel rakom tele, ilyenkor, amikor érik, szépen egymás után.
Még (talán) nem késtél le róla, mert első a borsó, zöldbabot még biztosan kapsz, karalábot vagy lereszeled, vagy (mint én) felszeled, mint a szalma-krumplit.
Majd jön a karfiol, tökféleségek (főzeléknek reszelve kaporral, rántani-valót bepanírozva). Szept. végén lehet a zöldpaprika karikára szelve, okt. vége, nov. eleje répa, gyökér és petrezselyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!