Tegnapi tehéntej még jó lehet?
Igazi tehéntej igen. Hát, boci-szagú. :)
Akkor felforralom, belekóstolok, aztán kiderül.
"ha rendes tehénből származó "
Az meg mi a fene?
Megromlani nem lenne szabad neki, hidegen volt. Én nem is szeretem felforralva, hűtőben szoktam csak tárolni pár napig.
Hogy az állaga milyen lesz, nem tudom, le még nem fagyasztottam.
Ha állagra, ízre is jó (nem savanyú, nem darabos), akkor jó.
Egész pontosan tej állagú lesz ismét, ha nem savanyodott meg.
Mi nagyon sokszor fagyasztunk le tejet - van, hogy túl sokat kapunk, és nyáron könnyen megromlik, így a fagyasztás az egyetlen opció. Nem kell megijedni, a zsírosabb rész le szokott kicsit ülepedni fagyasztáskor az üveg aljára, és felülre jön a vizesebb rész - ez kicsit sárgásabb színű. De amikor felolvasztja és felforralja az ember, akkor ugyan olyan, mint a friss. Fontos, hogy jobb szép lassan kiolvasztani, ha forró vízbe teszed az üveget, akkor nagyobb annak az esélye, hogy megsavanyodik a tej és forralásnál összemegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!