A gumicukor tényleg marhabőrből készül?
ráadásul telenyomják aszpartámmal, és benzol származékokkal.
EU szabvány szerint HATÁRérték alatt vannak, de szerintem aki épelméjű, az nem mérgezi magát szándékosan mesterséges rákkeltő műanyagokkal.
Egészségükre!
Agar-agar, amire gondolsz, az van tengeri vörösmoszatból.
( a joghurtokban is van, mint stabilizárószer)
A sertés bőrkét nem pocsékolják erre mert az megy bele az összes húskészítménybe. Állítólag a legjobb hatású adalék anyag.
Csont és porc és persze könnyen lehet marhabőr és más vágóhídi kötőszövetet tartalmazó anyagból.
A Haribo állítólag nem is kóser és muszlimok sem ehetik mert disznó porc van benne feldolgozva.
Zselatin "kollagénrostok bontásával (kifőzéssel)állítanak elő"
"A zselatin egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet kötőszövetből vonnak ki és kollagénrostok bontásával (kifőzéssel) állítanak elő. Az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban is széles körben alkalmazzák. Élelmiszerekben emulgeálószerként, valamint zselésítő anyagként használják. A zselatin 90 %-ban fehérjét tartalmaz, mely emésztés során aminosavakra bomlik. Az élővilágban minden fehérjét 22 aminosav épít fel, ebből a zselatin 18-at tartalmaz. A szervezet ezeket biokémiai-, élettani folyamatok megfelelő lezajlásában, csont- porc-, egyéb szövetek növekedésében, regenerációjában, enzimek, hormonok képződésében használja fel. A zselatin napi bevitele nem korlátozott, mellékhatása nem ismert."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!