A menta tea mosása és szárítása hogyan zajlik?
Gondoolok itt arra, hogy pl. mennyi vízben, meddig, hogyan kell megmosni, majd mi a javaslat a szárítására.
Köszönöm :)
Nem a teára, hanem a mentalevelekre gondol a kérdező, amiből teát készíthet. Nekünk is rengeteg van a kertben. Leszedet a mentát, és alaposan megmosod többször is. Én egy nagy lavórban szoktam tiszta hideg vízzel lemosni, nézd át, ne legyenek rajta apró bogarak. Nem kell a száráról lecsipkedni a leveleket, úgy szárastól mosd meg, majd én egy tiszta lepedőt szoktam a teraszra teríteni és ráteszem a mentát, hagyom a napon jól megszáradni. Tehát rendesen száradjon össze zörgősre, ez pár nap alatt megtörténik. Utána pedig papírzacskóba (tescóból szoktam a kenyérnek kitett papírtasakot összegyűjtögetni :)) teszem, és egy év alatt, míg nem jön az újabb mentaszezon el is teázzuk. :)
Erős, nem sok kell egy liter teához (egy nagyobb ágacska a levelekkel együtt bőven elég hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!