Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaholmi mosása, mivel?

Babaholmi mosása, mivel?

Figyelt kérdés

Most készülök mosni a leendő babadolgokat, és örülnék pár tanácsnak, ki milyen mosószerrel mosta a baba dolgait. Most még csak a textilpelusokat fogom mosni, de aztán lassan a többit is, és sokan mondták, hogy ne azzal mossam, amivel a többi ruhát, hanem valami speciális mosószerrel.

Tudnátok tanácsot adni? Ti mivel mostátok a baba holmijait?

Köszönöm!

2011. aug. 1. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Dreft Baby-vel mosok és Sensitive öblítővel.
2011. aug. 1. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Azza mosta, ami volt otthon, ált valami folyékony, öblítót nem használok, felsleges speciális mosószerrl mosni és mindig együüt mososm a csalás ruháit

A fehéreket mosószódával mosom.

2011. aug. 1. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:

az a fontos, hogy minél kevesebb kemikálival érintkezzen a kis bőre. ezért kisbaba ruháit nem szabad öblítőzni (mert az benne marad a ruhákban, azt csak kicentrifugázza a gép.)

vagy ha nagyon szeretnél öblítőt, akkor nézd meg, a gépeden van-e extraöblítés funkció, mert akkor 1x kiöblíti azt is.

mosószerből ugyanazt használtam, mint a saját ruháinkhoz: folyékony Persil sensitive-t és Dreft sensitive-t használtam eleinte, később Aro folyékony mosószerre váltottam. szerintem fontos, hogy folyékony legyen, az kevésbé marad a ruhákban. de igazi különbséget nem tapasztaltam.

használtam mosódiót is, az is jó megoldás, csak nem fehéríti a ruhákat, ezért kizárólag azzal nem mosom. pedig a bőrének ez a legjobb. úgy csináltam, hogy amit a szájába is vesz (büfis pelus, lepedő, ágynemű...), azokat mosódióval mostam, a ruhákat meg mosószerrel.

most 1 éves, már öblítőzöm a ruhákat, Lenor sensitive-vel.

az is dilemma, hogy szabad-e együtt mosni a felnőtt ruhákkal a babaruhákat. én ebben nem voltam túl precíz: ha nem telt meg a mosógép a babaruhákkal, akkor hozzátettem a mi ruhánkat is (ágynemű, pizsama, pólóm...) Apa utcai, koszosabb ruhái sötétek, azokat úgyis külön mosom.

szóval ilyenkor a mi ruháinkat sem öblítőztem.

de van, aki mindig külön mossa a babaruhákat.

jó készülődést!!

2011. aug. 1. 16:12
 4/9 anonim ***** válasza:

első perctől folyékony Tomit használok, mint a mi ruháinkhoz is.

arra szoktam figyelni, hogy kevesebbet teszek belőle, mint a mieinkhez.

öblítőből Lenor sárga vagy kék, ebből is féladag.

ezen kívül a fehérekhez teszek egy kiskanálnyi mosószódát, és minden babaholmit extra öblítéssel mosok.

úgy 7-8 hónapos korától ,amikor már úgyis egész nap kúszik-mászik, a miénkkel együtt mosom az övét is.

2011. aug. 1. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Majd jönnek a paramamik és elmondják, hogy mindent bioval mossál stb., de az a helyzet, hogy én a mi ruhánkat is ugyanazzal a folyékony Persillel vagy Tomival mosom, amivel a babáét, az öblítő meg bármilyen sensitive.

Ha van bőrprobléma a családban, akkor mossál Froschsal vagy már különlegessel, de szerintem egyébként nem kell.

2011. aug. 1. 18:51
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak nagyon köszönöm, megkeresem ezt a márkát, nekem is nagy bőrproblémáim vannak, lehetséges, hogy a kicsi is megörökli, lehet, jól jön majd az érzékeny bőrűeknek való mosószer.

Persze köszönöm a többieknek is, de az utolsóra figyeltem fel nagyon.

2011. aug. 1. 20:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Frosch mosószert kapsz dm-ben, most kuponos akciója is van.
2011. aug. 1. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
ha neked is bőrproblémáid vannak, akkor szerintem a legjobb választás a mosódió. ez kifejezetten bőrbarát.
2011. aug. 2. 08:39
 9/9 anonim ***** válasza:

mosódió nem mos ki mindent, érdemes mellé mosószappant beszerezni (Caola)és a foltokat frissiben kimosni, aztán átmosni gépben a ruhát. A fehéreket meg a napon szárítsd, fertőtlenít és nem lesz sárgás a ruha.

Ja, egyébként meg minden gyerekfoltra ajánlom az azonnali (akármilyen) szappannal való kimosást, ha lehet.

2011. aug. 2. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!