Mi a különbség a natúr joghurt és a kefír között?
Van különbség ha süteménybe írják? Ma muffint sütöttem és véletlenül natúr joghurt helyett kefírt vettem a boltban hozzá. Beleraktam, nem érzek különbséget, de csak van különbség ha már más a nevük...
Más baktériumok? Konkrétan? Ennek mi a jelentősége?
A kefirt, joghurtot, sajtokat úgy készítik, hogy a tejbe különböző baktériumkultúrákat kevernek, ami megalvasztja a tejet. A baktérium fajtájától függ, hogy mi lesz belőle, tehát pl. a különböző sajtoknak különböző baktériumok adják az ízét.
A joghurt selymesebb mint a kefir, nem annyira savanyú. Ha nem sok kell a süteménybe, akkor valószínüleg nem jelentős a különbség.
Kicsit eltérnék, és kérdeznék valamit..
Hüvelygonba problémara olvasni olyant: natúr joghurtba mártani a tampont, pár óra max 2 re felhelyezni és ezt néhány napig ismételni.
Nem volt joghurtom, és venni se akartam. Kaukázusi kefírem van, saját készítésű.
2 evőkanálnyit jó fél liter meleg vízbe elkevertem, és ezzel irrigáltam. Először 2 alkalom / nap. Utána pár napig csak 1 X csináltam meg. Úgy néz ki rendbe jöttem. ( kop - kop )
Ha különböző " cuccokkal ojtjuk " be akkor végül is más az összetétele..
Mellesleg mindkét módszert itt a neten találtam..
Ha mindkettő jó erre a bajra, és a sütibe se tett kárt, nem lehetett észrevenni a cserét, akkor van külömbség köztük, vagy nincs??
Egy suzukival is le tudok menni Siófokra és egy audival is. Most akkor van köztük különbség, vagy nincs.
Attól, hogy vannak hasonlóságok, attól még nem ugyanazok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!