Mi a különbség a kefír és a tejföl között?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Nem igaz, mert mindkettő lehet élőflórás.
A kefír savanyított tej.A tejföl savanyított tejszín.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A kefír a Kaukázusi-hegység északi részéről származó joghurtféleség, amely nem csupán tejsavbaktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül, mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefírt friss tejből és kefír szemcsékből készítik.
A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem is tudom,hogy hol kezdjem!!!
A nagyipari üzembe természetesen alkalmaznak gyórsító élőflórás baktériumokat DE!!!!!!
Az igazi frissen fejt tehéntejből készült kefír,joghurt, az az aludtt tej.Az aludtt tejet úgy készítjük,hogy a friss tejet szobahőmérsékleten hagyjuk 1-2 napig,savót enged,a tetejéről leszedjük a TEJFELT.Utána az aludtt tejet feltesszül lassú tűzre főzni,majd mikor összeáll,sűrű szövésű vásznon átöntjök a vászon 4 végét megkötjük,felakasztjuk,hogy lecsepegjen és kész a túrónk.
A frissen fejt nyers tejet lehűtjük,másnap szépen le tudjuk szedni a tetejéról a tejszint.Az az igazi tejszin Isteni habnak!!!!Ha a tejfelt köpülő segítségével kiköpüljük,kész a finom házi vaj.
JÓ ÉTVÁGYAT.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vajat sima nyers tejből is lehet köpülni, gyakorlatilag "kicentrifugáljuk" belőle a zsírtartalmat.
A tej ugyanis egy emulzió (azaz többféle folyadék kutyuléka), nem homogén folyadék, ha gyorsan pörgeted, akkor a nehezebb összetevője szépen kiválik, ez lesz a vaj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!