Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a kefír és a...

Mi a különbség a kefír és a tejföl között?

Figyelt kérdés
2010. júl. 15. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
kefir élőflórás.
2010. júl. 15. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz, mert mindkettő lehet élőflórás.

A kefír savanyított tej.A tejföl savanyított tejszín.

2010. júl. 15. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem ugyanattól erjed. A kefír kefírgombától, a tejföl nem tudom, mitől.
2010. júl. 15. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. júl. 16. 07:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A kefír a Kaukázusi-hegység északi részéről származó joghurtféleség, amely nem csupán tejsavbaktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül, mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefírt friss tejből és kefír szemcsékből készítik.


A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín.

2010. júl. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
37%

Nem is tudom,hogy hol kezdjem!!!

A nagyipari üzembe természetesen alkalmaznak gyórsító élőflórás baktériumokat DE!!!!!!

Az igazi frissen fejt tehéntejből készült kefír,joghurt, az az aludtt tej.Az aludtt tejet úgy készítjük,hogy a friss tejet szobahőmérsékleten hagyjuk 1-2 napig,savót enged,a tetejéről leszedjük a TEJFELT.Utána az aludtt tejet feltesszül lassú tűzre főzni,majd mikor összeáll,sűrű szövésű vásznon átöntjök a vászon 4 végét megkötjük,felakasztjuk,hogy lecsepegjen és kész a túrónk.

A frissen fejt nyers tejet lehűtjük,másnap szépen le tudjuk szedni a tetejéról a tejszint.Az az igazi tejszin Isteni habnak!!!!Ha a tejfelt köpülő segítségével kiköpüljük,kész a finom házi vaj.

JÓ ÉTVÁGYAT.

2010. júl. 25. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Fingkirály ***** válasza:

Vajat sima nyers tejből is lehet köpülni, gyakorlatilag "kicentrifugáljuk" belőle a zsírtartalmat.


A tej ugyanis egy emulzió (azaz többféle folyadék kutyuléka), nem homogén folyadék, ha gyorsan pörgeted, akkor a nehezebb összetevője szépen kiválik, ez lesz a vaj :)

2015. szept. 14. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!