Azt mondják nem egészséges a csapvíz sem és az ásványvíz sem. Akkor mit lehet inni?
Van aki azt mondja becsapás a vízszűrősdi, van aki szerint nagyon jó. Van aki azt mondja hogy a méregdrága berendezés a legjobb, van aki szerint a vízszűrő kancsó is jó, de megint mások szerint becsapás.
És akkor még az ásványvizeket nem is említettem, mert mindegyikben van valami állítólagos káros dolog...Amit meg mindenki dicsér, az nagyon drága.
Akkor mégis mit igyon az ember? (A tea szintén nem egészséges, az üdítők megint nem)
Na ez az. Én áttértem az ásványvizekre, de mostanában olcsó tescos vizet veszünk.
Nálunk a csapvíz sokszor sárga, vagy mintha lenne benne valami, nagyritkán még a szememet is csípi, marja. Így én azt egyáltalán nem tartom egészségesnek, főzéshez azt használjuk mert általában ihatónak tűnik, de egyébként én ásványvizet fogyasztok.
Most olvastam valami cikket, hogy elvileg egész jó az országban a víz, néhol probléma van az arzénnal de amúgy elmegy a víz, meg lehet inni. Az ásványvizeknél annyi volt felhozva, hogy mindenki természetesnek tartja miközben azt is megszűrik. Tehát, hogy abba is belenyúlnak. De szerintem még mindig az ásványvíz a legjobb.
A víztisztótókról úgy tudom pl. a hormonokat és ilyesmiket nem tudja kiszűrni, amik bekerültek a talajból a vízbe.
Az ásv. vízről hallottam még, hogy nem jó a műanyag csomagolás... de magában a vízben káros anyag nincs, max az okozhat bajt, hogy némelyikben több a vas vagy ilyesmi és ha az ember még mellé szed multivitamint is meg mindent akkor valamiből túl sokat vihet be. De ebben a tescos vízben pl. az oldott ásv. anyag tartalom literenként a fele egy átlag, középkategóriás, márkás tv-ben reklámozott víznek. (Múltkor néztem).
Mi hétvégenként hozunk több palack vizet, és én csak azt iszok.
Megint én. Valaki írta a teheodorat és a balfit. Na nekem pont ezeknek az íze tetszett, semmi más! Viszont mivel már csak ásv. vizet iszom azért kellett az olcsóbbra váltani, másrészt a tescosból 2 literes palackok vannak, így jobban megéri. Nem szeretem amúgy a tescot, sok rosszat hallani, de gondolom a vízbe már csak nem esik bele egér meg patkány és csak nem pisil bele a macska és nem romlott stb. :))) így meg mertem kockáztatni.
Egyébként ízre rendben van, bár kb semmi íze nincs.
1:30-nak
Igen, amikor rossz a színe, szaga, akkor értehtő, ha nem azt issza az ember (de egyébként szín-szag-íz tesztet is "végeznek", mikor vizsgálják a vízmintákat). Az valószínűleg vas lesz, ami önmagában nem mérgező, csak kellemetlen.
Az ország legnagyobb részén felszín alatti vizet használnak fel ivóvízként, de ezek olyan rétegvizek, amik több 100 m mélyen is lehetnek és több vízzáró réteg védi. Oda hormon vagy gyógyszermaradvány nem jut le. Ezek inkább a felszíni vizeknél jelenhetnek meg, de azt nagyon kevés helyen használják. Ugye ezek meg a szennyvízből kerülhetnek oda, amit a folyókba engednek vissza.
A felszín alatti vizeknél egyedül a vas-mangán, ammónia tartalom lehet magas, ezeket egy szűrőn ki is vonják a vízből, illetve különféle gázokat tartalmazhatnak, ami meg levegőztetéskor megy ki. Ehhez jönnek a spec. tisztítások, arzénmentesítés stb., végén fertőtlenítés. Attól, hogy nincs egy nagyon hosszú tisztítási folyamat, még tiszta lesz az a víz.
"Az ország legnagyobb részén felszín alatti vizet használnak fel ivóvízként, de ezek olyan rétegvizek, amik több 100 m mélyen is lehetnek és több vízzáró réteg védi."
na igen, de azért nem mindegy, hol élsz. Budapest egyes kerületeiben (főként pesti részek) kizárólag tisztított Duna, ahogy a Balaton környékén nem csak városonként, hanem városrészenként is változik, hogy tisztán rétegvízből, csak a Balatonból vagy a kettő keverékéből van-e összeturmixolva a csapvíz...
1:30 vagyok
01:53 Értem, köszi. Nos, én nem tudom nálunk honnan jön és milyen a víz, de nekem annyi elég volt, hogy mosakodáskor csípte a szemem. :) De érdekes mert egyik nagymamám (km-et sajnos nem tudok) személyautóval kb. 15 percre lakik tőlünk és náluk az ottaniak szerint nagyon jó a víz. Tényleg tisztább és finomabb is.
Másik mamámnál aki kb. 40 percre lakik annyira rossz a víz, hogy hihetetlen. Ők úgy nevezik nagyon klóros. Valóban fehéres és fertőtlenítő szerű illata van - évek óta. Pedig nagyjából mind3 hely egymás mellett van, sokszor hivatalosan a mi városunkhoz csatolják stb. na mindegy amúgy. :)
Hozzátenném még, hogy mi észak-Magyarországon élünk.
Ja és ha valakit érdekel az ásványvíz, amit írtam a tescos. A zöld Aquarius. 517 mg/l az össz. old. ásv. anyag tartalma. Ami ezek szerint kellőképpen alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!