Mi ez ha nem átverés / lehúzás?
Mai nap vásárolni szerettem volna ketchupot, le is ugrottam a Sparba és iszonyatos árakkal szembesültem. Globus 420gr-os kiszerelés 650ft, Felix 400gr-os 580ft, Univer 450gr 640Ft. Na most én a Felix-et szeretem a legjobban, ezért egyértelmű , hogy azt szerettem volna megvenni, de nem tettem, mert ennyi pénzt sajnáltam érte kiadni. Átugrottam egy kis "100ft-os" boltba, ahol UGYANAZ A FELIX KETCHUP 199ft-ba került, és természetesen megvettem és egyben le is döbbentem, hogy:
Hogy rakhat rá ez a kib*szott Spar háromszoros árat? Azért kicsit durva ez az egész...
Nálunk is van egy kisbolt, mindig azon gondolkozunk, hogy hogy adhatja ennyiért a dolgokat, hogy még neki is megéri, a nagyobb üzletekben pedig kétszer, háromszor annyiba kerül.
Mi is éppen a kechupon akadtunk ki, mert mi Heinz-et szoktunk venni, ami pedig a kisboltban feleannyiba kerül mint a Tescoban!
Nevetséges, de valóban így van! Nem nagyon éri meg nagyobb boltokban vásárolni. Inkább sétálj 10 perccel többet, de egy csomó pénzt meg tudsz spórolni, ha ilyen helyeken vásárolsz, mint magánboltok vagy piac.
Nem akarom a spart védeni, de arra nem gondoltatok, hogy esetleg azért adja a kisbolt ilyen olcsón, mert hamisított az a kechup?
Most tanultuk az egyetemen, hogy a samponok 70%-a hamisítvány annak, ami a polcokon van (nem biztos, hogy rossz minőségű) és ha veszel egy tök új kocsit, akkor az alkatrészek majdnem fele is hamis benne...
nagyon érdekes előadás volt, beszéltek még a sportcipőkről is stb...
Valóban amit még nem értek, hogy hogyan éri meg a kisboltnak, hogy ennyiért árulja? Vagy egyáltalán mennyi lehet a beszerzési ára? És mennyit érhet valójában? 50-100ftot?
Mert ha így van, akkor azért tényleg durva, hogy 600ftért árulják...Szemetek...
Kedves utolsó válaszadó!
Ez nekem is egyből eszembe jutott vagyok ennyire talpraesett. A mosószerekben sem bízok igazán akárhol is veszem... De mivel favorit ketchupom az ízén észre venném ha volna vele valami gebasz. Márpedig ez ugyanaz, ezért is írtam ki, mert le vagyok döbbenve.
Nem tapasztaltam még ilyet csak piaci termékekkel.
De ha belegondolsz például a kechuppal nem lehet azt megcsinálni, hogy újratölti a tubust, mert az le van zárva, ugyanez a helyzet a kávéval is. Viszont a piacon jártam már úgy, hogy vettem Jar-t, mert olcsó volt (nem feltűnően olcsó) és megvettem. Otthon elkezdtem vele mosogatni és alig habzott, meg nagyon folyékony volt és az illata sem olyan volt, mint amihez hozzászoktam. Ez egy olyan termék amit simán lehet hamisítani, mert nincs második zár rajta.
Sztem az üzletházak az "alapélelmiszert" adják áron alul, (kenyér, húsféle stb.) ezzel becsalogatják a vevőt, és a többit sajnos már nemigen szoktuk megnézni, hogy mennyiért vesszük. Ott jön neki vissza a különbözet, csak eddig még nem jöttünk rá.
A kisbolt viszont azzal szeretné magához vonzani a vevőket, hogy szinte minden termékére viszonylag alacsony hasznot tesz azért, hogy így szerezzen törzsvásárlót magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!