Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Dobjam ki az ételeket?

Dobjam ki az ételeket?

Figyelt kérdés
Este véletlenül nyitva maradt a fagyasztó ajtaja,és félig kiengedtek reggelre a húsok.Azt tudom ha teljesen kiengedett fel kell használni,de ezeknek a fele engedett ki,nem teljesen.Rengeteg kajáról van szó:-(
2011. máj. 15. 07:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ami már annyira kiengedett, hogy (úgy érzed) nem szabad visszafagyasztani, azt ma főzd meg, süsd meg, és úgy már visszarakhatod a fagyasztóba!

Ha ez hirtelen sokféle valami, írd ide, mik vannak, megpróbálok segíteni, hogyan tudod a "feldolgozást" esetleg felgyorsítani!

2011. máj. 15. 07:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát zacsiban fagyasztottam le a csirkeszárnyakat,a teteje már puhább(mondhatni kiengedett,az alja pedig még fagyott)...a többivel is ez a helyzet.
2011. máj. 15. 07:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ami már kiengedett, azt mindenképpen szedd ki, amit lehet, rakd vissza.

Ha a csirkeszárny sok, annak egy részét süsd meg (legfeljebb egész héten csirkeszárnyat esztek), ha valami olyan van, főzzél belőle pörköltet, (de ha nem teszel rá paprikát, lehet belőle később rizses-hús is) és úgy már vissza tudod rakni.

Ha sertéshúsok vannak, darabold össze mindet kockára, tedd fel főni pörköltnek, de úgy rétegesen, mintha bográcsba főznéd (egy sor hús + fűszer, egy sor vöröshagyma, megint hús + fűszer stb.).

Amikor megfőtt, a törtpaprikát ne rakd rá, hanem így adagold kissebb edényekbe, később nemcsak pörköltet tudsz belőle készíteni, hanem még valami más is kijöhet belőle.

A sütnivaló sertést, stb-t is lesütheted, és kiadagolva folpackba csomagolva vissza tudod fagyasztani.

Bízom benne, kapsz még választ másoktól is.

2011. máj. 15. 08:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi,a kutyáké lesz.
2011. máj. 15. 08:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Neeee!

Miért nem főzöd meg inkább? Úgy már vissza tudod fagyasztani! Praktikus is, legközelebb csak előveszed, kiolvasztod, melegíted, már nem kell főznöd.

2011. máj. 15. 08:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Nem azt írtam, hogy dobd ki, hanem hogy még ma főzd, süsd meg! Amit sütve-főzve nem tudsz visszafagyasztani (zöldségféle stb.) azt is főzd-süsd, és a következő pár napban megeszitek!

2011. máj. 15. 08:19
 7/10 anonim ***** válasza:
A szárnyat meg is főzheted. A levet is le tudod fagyasztani, később ráérsz bezöldségelni. Kiszeded belőle a főtt szárnyakat, és külön csomagolva lefagyasztod, később is lehet sütni, rántani.
2011. máj. 15. 08:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké,köszönöm.De azért jut a kutyáknak is valami,mert 4 van belőlük:-)...Ma meg rengeteg rántott húsunk lesz,csirkéből-pulykából-és karajból.
2011. máj. 15. 08:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A kisütött rántotthúsokat is lefagyaszthatod.
2011. máj. 15. 09:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom,de az már úgy nem az igazi.Jah,és van 1kg csirkemájunk is,na azt majd este sütöm ki.Megyek is,neki állok a főzésnek.
2011. máj. 15. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!