Kevés pénzből kell megoldanod a főzést, miket csinálsz?
Sajnos a családom mostanában elég szűkösen él,kevés jut ételre. A paprikás krumplit,pörköltet,túrós csuszát már nagyon unom :-) Ti mit szoktatok csinálni?
Tudom,hogy vannak olyan oldalak,ahol olcsó receptek vannak,de én arra lennék kíváncsi,Ti miket csináltok? Szeretnék anyunak pár ötletet adni. Köszönöm szépen a válaszokat.
19/L
Olaj helyett zsírral főzök. Olcsóbb,egészségesebb is mint az olaj,az ételek pedig sokkal jobb ízűek.
Zsírszalonnát vagy libahájat veszek és kisütöm,így marad töpörtyűm is.
Olcsó étel:
Tésztasaláta: 4-5 fej vöröshagymát karikára vágok,ecetes-cukros lével leöntöm.(Ha van teszek bele zöldpaprikát is)
Megpárolok sóval,kakukkfűvel egy csomag mexikói zöldségkeveréket. Megfőzök egy csomag penne tésztát.
Amíg főnek,4 tojásból majonézt keverek,2 doboz tejfölt keverek bele. Teszek bele mustárt,,pici cukrot,sót borsot,szerecsendiót. Összekeverem a hagymával,zöldségekkel,tésztával. Ha van,darabolok bele sonkát,sült húst,de ez el is maradhat.
Legalább néhány óráig hagyom a hűtőben,hogy az ízek jól összeérjenek. Finom és laktató étel.
Másik: a kenyérgombóc.
Maradék kenyeret,zsömlét megáztatok. Jól kicsavarom,teszek hozzá egy-két tojást,sót,és ha lágy,akkor egy-két kanál grízt vagy burgonya pelyhet. Gombócokat készítek és sós vízben kifőzöm. Lehet rá zsemlemorzsát,diót,mákot tenni,de a gyerekek szeretik lekvárral is.
Ha a gombócba teszek reszeltsajtot,akkor sajtosan is finom. Azt unokáim ketchuppal is szeretik. (belemártogatják)
Ha hús mellé akarom,akkor a masszába teszek sót,borsot,oregánót, és úgy főzöm ki.
Bámilyen szószos hús mellé finom. Ha nincs éppen húsom,akkor zsiron vöröshagymát dinsztelek. Teszek rá karikára vágott virslit vagy debrecenit,átforgatom a zsíron,öntök hozzá egy doboz gombát a levével együtt. Forralom egy kicsit együtt,sót,borsot szercsendiót teszek bele. Ha már összeforrt ,hintek rá lisztet,át pirítom ,felöntöm egy pohányi vízzel.Ha forr,akkor teszek bele házitejfölt vagy főzőtejszínt,és besűrítem. A gombóccal laktató és olcsó étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!