Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az egészségtelen a hamburge...

Mi az egészségtelen a hamburgerben?

Figyelt kérdés

Mert ha belegondolsz:

Paradicsom, uborka, saláta, hagyma: amik vitamint is tartalmaznak.

Mustár, ketchup: minimális.

Zsemle: szerintem napi szinten esznek zsemlét az emberek.

Hús: egy átlagos ebédnél több húst eszünk, persze jobb esetben, mint ami a hamburgerben van.

Akkor mi az oka?

És ne napi szinten gondolkozzunk, mert akkor megértem, hogy egészségtelen.

2011. máj. 2. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Alapvetően még csak nem is a hamburgerrel van baj.

hanem a kiegészítőkkel. a hasábbal,ami tiszta zsír és só. a cukros üdítővel, az olakban sütött cucokkal.

1-1 hamburger ellen semmi kifogás nincs

2011. máj. 2. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Egy normális hambiban semmi.(vagyis nem egészségtelenebb,mint egy zsömle 2 szelet felvágottal,sőőt)

Inkább a gyorséttermi hamburgerekre mondják hogy egészségtelenek,azokban zöldség nemnagyon van,a hus is csak izfokozók,aromák,szinezék+szója.

2011. máj. 2. 21:40
 3/11 anonim válasza:
44%

szerintem abban a húsban kb annyi hús van amennyit a beledarált hörcsögök stb tartalmaznak.. a többi mindenféle ízfokozó stb

meg elvileg egyszer egy hapsi belerakott egy hamburgert egy fiókba, egy év múlva kivette és ugyanolyan volt... mondjuk ezt nem hiszem el, de elvileg... viszont tényleg tele van tartósítószerekkel!!

mondjuk énis szeretem a mekis kaját, a hamburgert pont nem de pl a csibeburgert igen ami ugyanennyire egészségtelen :S szívás

2011. máj. 2. 21:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha hamburgerezek, akkor mekiből kb évente, félévente egyszer.

Inkább a kisebb gyorséttermeknél, ahol finomabb és érezhetően frissebb, nagyobb is.

Bár ez se túl gyakori, talán havonta egyszer.

2011. máj. 2. 21:47
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Hát leginkább az előszeretettel alkalmazott útszéli tetemekből készült húspogival van a baj. Na meg egyszer olvasd el miből áll a ketchup, mustár, majonéz... nem épp egészséges. Meg a mekis dolgok... hát igen. Ott a zöldséget is ki tudja miből gyártják. XD

Néha egy-egy hamburgerrel semmi baj nincs.

2011. máj. 2. 21:50
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

A hamburgert igazából pont azért találták ki, hogy egymaga egy komplett étkezés legyen, ezért zsúfolták tele mindennel. Hülyeség, hogy egészségtelen.

Mint ahogy az is, amit a mekiről állítanak. Tonna számra kapják nyakukba az ellenőrzést, ügyanis egy ÁNTSZ ellenőrzésnél könnyebben és jobban nem lehet pénzt behajtani, arról nem is beszélve, hogy lehet mondani, "bezzeg hogy vigyázunk a népre".

A mekis kaja gyors kaja. Annak is lett kitalálva. Mindennapi fogyasztásra nem alkalmas, mert kevés. Üres kalória, vitaminok és hasonlók nélkül. Arra való, hogy megéhezel, odamész, eszel, továbbmész, és majd eszel rendesen otthon, akárhol. Nincs olyan kaja a világon, ami jót tenne, ha folyton csak azt ennéd. A szójába, ha csak azt eszed, gyorsabban belehalsz, mint a mekis kajába.

2011. máj. 2. 21:54
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
Azért, mert sokan azt eszik minden nap, megállás nélkül.
2011. máj. 2. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy testépítő egyszer azt mondta, hogy " Ha valami túl finom és túlságosan ízlik neked akkor vagy túl sok a só benne, vagy túl sok a cukor vagy túl olajos "

A mekire mindhárom igaz, de ez még nem jelenti azt, hogy belefogsz halni ( megjegyzem:Amerika 90%-a szinte naponta ott eszik és mégis élnek )

2011. máj. 3. 08:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Én se gondolom, hogy a hamburger egészségtelen. Havi szinten egyszer szoktam enni éttermi vagy büfé hamburgert, ami tele van zöldséggel, és az óriás zsemlében amúgy is elveszik az a kicsi húspogácsa.

Itthon is szoktam készíteni, igaz bolti zsemlével és marhahamburger hússal, szintén jól megpakolva zöldséggel, kevesebb mustárral, ketchuppal.

A baj az, hogy sokkal többen esznek gyorséttermi hamburgert, mint a fent említett félét. Az itt válaszolók jóval több mint a fele is úgy értelmezte a kérdést, hogy hamburger = McDonald’s. Holott a kérdező egy szóval se említette ezt a gyorséttermi láncot.

2011. máj. 3. 13:39
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

ez az én május elsejei hambucim, azt hiszem nem volt egészségtelen, a hús az nap vágott malacka volt, zöldségek a piacról a buci meg a spárból :D de szerintem ebben minden összetevő tökéletes volt, csak kár hogy már nincs, mindenki díjazta :D (7 kiló hús, 30 zsemle, 1 kiló sajt 2 ubi, 4-5 paradicsom,2 fej sali, hagyma, kecsi,musti :D na meg 12 ember)

ha valaki erre azt mondja hogy nem guszta (kivéve ha vega) akkor eldobom az agyam (egyébként meki és társai húzzanak a picsbe)

2011. máj. 4. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!