SOS! Leolvadt a mélyhűtőm, mit csináljak a sok kiolvadt dologgal?
Van husi, zöldség ripp-ropp, fagyasztott füstölt lé, húsleves.
Szinte teljesen kiolvadt. Gondolom visszafagyasztani nem lehet. :(
A baktériumot már hallottam én is, de olyan sok baktérium nem keletkezhet pár óra alatt...
Ezzel az indokkal a hűtőben sem lehetne tárolni a dolgokat, vagy az asztalon sem állna el fél napig.
Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy ha valami kiolvad, akkor nem lehet tudni, hogy mennyi időre olvadt ki, ezért nem teljesül az eltarthatósági dátum, ami rá van írva?
A baktériumok már benne vannak (mivel MINDEN éllemiszeren vannak, akármilyen tisztán is dolgozik vele az ember), de a fagyasztással ezeket is leállitja az ember, tehát nem tudják bontani az élelmiszereket, ezért nem ártanak. Amikor a fagyasztott élelmiszer kiolvad, akkor az olvadás során a jégkristályok megsértik a sejtfalakat "kipukkasztják ezeket". (Ezért puhul a legtöbb élelmiszer fagyasztás után könnyebben, illetve ezért kell vigyázni, hogy ne legyenek löttyedtek.) Viszont ez azt is jelenti, hogy a jelenlevö baktériumok könnyebben tudnak benne szaporodni, igy könnyebben romolhat.
Újabb hökezelés során az "aktiv" baktériumok elpusztulnak, és ismét csak nagyon kevés marab életben, ezért újra fagyasztható a megfött/sült élelmiszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!