A mungóbab csíráját meg lehet nyersen enni vagy meg kell pirítani?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 06:27
1/3 anonim válasza:
Ha vitaminra van szukseged, akkor csak is nyersen fogyaszad el.
Ha viszont tisztitani akarod a szervezetedet, akkor a mungo babot egyutt megfozod a barna rizzsel. Ejszakara bekell aztatni,
s aztan megfozni. Ezt lehet fuszerezni gyogynovenyekkel, de lehet indiai fuszerekkel is, s ezt kell fogyasztani.
A mungobab egyedulallo tulajdonsagai, feherjeben gazdag huvelyes, mely egyszerre meregteleniti a vert, semlegesiti a savassagot, normalissa teszi a vernyomast es elegendo tapanyagot biztosit az elet fenntartasahoz.
En a testi tisztitashoz hasznalom, tehat a fozott formajaban, viszont a salatahoz szoktam tenni, a friss csirajat.
2/3 anonim válasza:
Ha méregdrágán megveszed a friss mungóbab csírát akkor már magában fogaszd el, illetveis nyersen. Sütésre alkalmasakat lehet kapni konzervben olcsóbban.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha otthon csíráztatunk egyáltalán nem drága, hiszen 500g bio mungóbabot 740ft-ért vettem és ebből rengeteget lehet csíráztatni. Amiért kérdeztem, hogy lehet e nyers állapotban fogyasztani, mert a szójababnál olvastam, hogy emésztésgátló anyagot is tartalmaz és ezért hőkezelni kell. És a szójababnak az egyik fajtája a mungó tudtommal. Nyersen nagyon finom ropogós zöldborsó íze van nem szívesen párolnám meg.
2011. ápr. 28. 10:39
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!