Mi számít lugosító ételnek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lúgosító hatású élelmiszerek
Gyümölcsfélék:
ananász (friss), banán, õszi-, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szõlõ, ribizli.
Zöldségfélék:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, zeller, saláták, retek, szójabab, szójalecitin, gabonafüvek (árpafû, búzafû stb.), lucernafû, száraz bor.
Erõsen lúgosak:(zeller, sárgarépa, cékla, retek)
Tejtermékek:
tej (csak a biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó.
Magvak:
köles, hajdina, árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.
Gyógyteák és zöld tea.
Indirekt úton a savas pH-t csökkentik kalcium-magnézium készítmények, az A- és a D-vitamin, a zöld növények fogyasztása és a béltisztítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!