Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért drágább egy 2kg-os...

Miért drágább egy 2kg-os liszt 100, - Ft-al, mint két1 kg-os?

Figyelt kérdés
Ugyanezt tapasztaltam a wc illatosító utántöltőjével is, hogy az utántöltő többe kerül, mintha megveszem a komplett kosaras illatosítót. Csak nekem furcsa ez?
2011. ápr. 14. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak neked furcsa ez.

De még én sem jöttem rá a "titokra".

2011. ápr. 14. 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokan meg sem nézik, mennyire jön ki. Automatikusan azt hiszik, így olcsóbb. Én múltkor az olajnál láttam, hogy a 3 l-es 50 Ft/l-rel volt drágább, mint az 1 l-es.
2011. ápr. 14. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert már megszokták az emberek, hogy a nagyobb kiszerelés olcsóbb. Így meg se nézed az árát, csak leveszed a polcról... és többet fizetsz. Kész átverés show. Ennyi.
2011. ápr. 14. 13:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

No meg valamiért egyre apróbb betűkkel írják ki az egységárakat :)

S nem is úgy írják ki, hogy 700 Ft kg-ja a paprikának, vagy 600 Ft kg-ja az uborkának ,hanem 1 db kis öreg uborka 200 Ft, holott olcsóbb lenne, ha kg-ra veszed, és így tovább. Pont most láttam az akciós újságban a paprikánál (intersp.r :)).

2011. ápr. 14. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor nevetek amikor kávénál sokan gondolkodásnélkül veszik le a fél kilósat, amikor a két kicsi vagy harmaddal olcsóbb.

Gondolom ezt megfigyelték az üzletek is és drágábban adják. Ha van aki megveszi, miért ne?

2011. ápr. 14. 13:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy az üzletek is így szerzik be.
2011. ápr. 14. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert az emberek ált-ban nagybevásárláskor arra mennek, hogy egybe vegyék meg a dolgokat, és ne aprózzák el. Így a nagyobb kiszerelést veszik, úgy gondolják az az olcsóbb. A boltosok is ebből indulnak ki, és gondolom ezért raknak rá ezekre észrevétlenül nagyobb árrést...Mondjuk nem feltétlen a tisztességes piaci magatartás része a fogyasztók megtévesztése, ezért nem szabad rutinból vásárolni, de ez van.

Üdv!

ui. nekem is feltűnk, pont az olajnál, no meg a babák popsitörlőjénél :)

2011. ápr. 14. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Tisztességtelen piaci magatartás az, amikor szabadpiacon annyiért adja a termékét, amennyiért hajlandók megvenni? Ne már...

Mi kötelezi az eladót, hogy egységárban olcsóbb legyen a nagyobb kiszerelés, mint a kisebb?

Amúgy a válasz sokkal inkább az szokott lenne a "fogyasztói megtévesztésen" túl, hogy más beszerzésből származik az adott nagyobb termék, ahol már új árral hozták az adott készletet, ezért azt már aszerint árazták be.

2011. ápr. 14. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!