Miért drágább egy 2kg-os liszt 100, - Ft-al, mint két1 kg-os?
Nem csak neked furcsa ez.
De még én sem jöttem rá a "titokra".
No meg valamiért egyre apróbb betűkkel írják ki az egységárakat :)
S nem is úgy írják ki, hogy 700 Ft kg-ja a paprikának, vagy 600 Ft kg-ja az uborkának ,hanem 1 db kis öreg uborka 200 Ft, holott olcsóbb lenne, ha kg-ra veszed, és így tovább. Pont most láttam az akciós újságban a paprikánál (intersp.r :)).
Sokszor nevetek amikor kávénál sokan gondolkodásnélkül veszik le a fél kilósat, amikor a két kicsi vagy harmaddal olcsóbb.
Gondolom ezt megfigyelték az üzletek is és drágábban adják. Ha van aki megveszi, miért ne?
Mert az emberek ált-ban nagybevásárláskor arra mennek, hogy egybe vegyék meg a dolgokat, és ne aprózzák el. Így a nagyobb kiszerelést veszik, úgy gondolják az az olcsóbb. A boltosok is ebből indulnak ki, és gondolom ezért raknak rá ezekre észrevétlenül nagyobb árrést...Mondjuk nem feltétlen a tisztességes piaci magatartás része a fogyasztók megtévesztése, ezért nem szabad rutinból vásárolni, de ez van.
Üdv!
ui. nekem is feltűnk, pont az olajnál, no meg a babák popsitörlőjénél :)
Tisztességtelen piaci magatartás az, amikor szabadpiacon annyiért adja a termékét, amennyiért hajlandók megvenni? Ne már...
Mi kötelezi az eladót, hogy egységárban olcsóbb legyen a nagyobb kiszerelés, mint a kisebb?
Amúgy a válasz sokkal inkább az szokott lenne a "fogyasztói megtévesztésen" túl, hogy más beszerzésből származik az adott nagyobb termék, ahol már új árral hozták az adott készletet, ezért azt már aszerint árazták be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!