Légyszi, mondanátok pár darab, mondjuk 2-2, ( ha több nem baj ), hazai, és nemzetközi ételeket?
Figyelt kérdés
köszi2011. ápr. 6. 23:03
1/6 anonim válasza:
Hazai: gulyás, paprikás csirke, halászlé, töltött káposzta, disznótoros, túrós csusza.
2/6 Salx Narval válasza:
Én úgy tudom,hogy főzeléket csak mi készítünk a zöldségekből, máshol inkább öntetek, mártások vannak.De ezt kijelenteni , azért nem merném.:D Minden esetre, én hazai kajának a főzeléket és a babgulyást írom,nemzetközinek a hamburgert és pizzát.:D
3/6 anonim válasza:
gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza.
dobostorta, a Rigó Jancsi, a somlói galuska, a Rákóczi-túrós mind világhírű magyar édességek!
nemzetközi:pizza, hamburger, gyros, pita,
4/6 anonim válasza:
Olasz = makaróni, tiroli rétes
Osztrák = bécsi szelet
Francia = párizsi
Angol = szendvics
Orosz = káposztaleves
5/6 A kérdező kommentje:
köszi
2011. ápr. 7. 09:35
6/6 anonim válasza:
Olasz: minesztrone leves, pizza
Magyar: beigli, csülök pékné módra
Angol: yorkshire puding, bélszín tésztaköntösben (wellington bélszín)
Japán: szusi, kabayaki [link]
kínai: gombao csirke, pekingi kacsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!