A bolti tej tényleg tejporból van?
és ha igen akkor hogy hogy nem rendes igazi tejből csinálják?
Sokan mondták hogy a bolti tejnek semmi köze az igazi tejhez. Akkor az igazi tej milyen? Íze?
Én utálom az igazi tejet, öklendezek tőle. :D Főleg falun lehet kérni "igazi" tej házhoz szállítását, mert ott jobban vannak tehenek. Hát a bolti lehet, hogy tejnek indult kezdetben, de eléggé letisztult, mire hozzánk ért, meg se közelíti ízileg, se színileg az igazi tehéntejet, 1x próbáld ki, hátha ízleni fog. :)
Nem tudom miből készül, amúgy a bolti, hogy a kérdésre is írjak valamit. :D
Nem, a blti tej az tej. Agyon van tisztitva, átfőzve, stb, de tej.
Volt egy időszak mikor megjelent féig tejböl, félig porból készült tej a polcokon, de ezeket a termékeket szerencsére ma már nem árulhatod tej felirattal.
Egy trükköt azért még mindig bevetnek, azt irják rá hogy tejital. Na, az nem tej.
A többi viszont igen, természetesen minőségbeli különbségek vannak, épp mint egy sajtnál.
Nem tejporból készül, viszont tényleg teljesen más, minta házi tej. Én szeretem a házi tejet, bár nem mindegyiket! Mamám falujában 2 nénitől is lehet kapni, mindkettőnél friss, csak más fajta teheneik vannak. Úgyhogy még az sem mindegy, melyik tehén adja a tejet, meg hogy mit legelt stb.
Na meg sokkal zsírosabb a házi mint a bolti. A bolti tej sok esetben vizezve is van. Minél kisebb a zsírtartalma, annál jobban. Én személy szerint utálom a másfeles meg az annál kisebb zsírtartalmú tejet, mert szerintem semmi tej íze nincs már, tiszta víz az egész. Egyszerűen elszoktak a normális tejtől az emberek. Persze ez nem baj, részben természetes folyamat is, másrészt meg mindenki igya azt, ami neki ízlik. Viszont aki azért issza az alacsonyabb százalékú tejet, mert hogy az egészségesebb, az téved (ismerek olyat, aki csak ezért issza, a 2,8-as meg a 3-5ös jobban ízlik neki)
Egyszerűbb a tejet pasztőrözni, mint tejport készíteni, majd visszahigítani.
Szóval a bolti tej tejből van. És igen, az "igazi" tehéntej zsírosabb. Én szeretem mind a kétfélét.
Üdv!
NEM, NEM ,NEM !!! a bolti tej nem tejporból van! a legköltségesebb eljárás a tej porítása. miért tennék??
Szinte hetente bukkan fel egy kérdés a tejjel kapcsolatban.
Tegnap is leírtam valakinek, hogy a termelőktől felvásárolt tejből a feldolgozó nem vesz ki semmit, és nem is tesz hozzá.
a zsír a vevő igénye szerint van beállítva, 1,5-ös, 2,8-as
3,5-ös stb.
Hőkezeléssel biztosítják a szavidőt,ami a sima friss pasztőrözött esetében 5-6 nap,ESl-tej esetében 21 nap,
uht esetében minimum 90 nap.
az uht tejek a nagy hő /kb 130 cfok/ a tejben lévő tejcukor miatt enyhén karamellizálódnak, ezért más az ízük, mint a friss pasztőrözött tejnek /75-78 cfok./
az úgynevezett friss tejeknek természetesen biztosítani kell a hűtőláncot.
ha idő előtt megsavanyodik, nem biztos, hogy a tejipar hibája.
és már máskor is leírtam, a tejitalok stb. történetét.
el kell olvasni az összetevőket, és el lehet dönteni, hogy mit veszünk meg.jelzem azokban sincs tejpor,sem tartósítószer, csak 50 % teljestej és 50 % permeátum, ami tejipari melléktermék, de nem műanyag!!
Nagyon sajnálatos, hogy kialakultak ezek az igazságtalan sztereotípiák a tejjel kapcsolatban:((
Elnézést kérek mindenkitől, de míg élek védeni fogom a tejesek becsületét.
üdv-tejes-
Hát szerintem a legolcsóbb, dobozos tartós tej, az nem tej.
Legalábbis járt már úgy koleszos lakótársam, hogy vett és az aljára le volt ülve a fehér rész, a teteje meg zavaros, vízszerű dolog volt.
Ez minden csak nem tej. Ha nem is igazi tejpor..de akkor valami mással pótolják.
Ami nem egy évnyi határidővel romlik meg, arról már el tudom hinni, hogy köze van a tejhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!